Ensi viikolla Napolissa järjestettäviin universiadeihin matkaava Suomen miesten haastajamaajoukkue pelasi viimeisen valmistavan maaottelun, kun se kohtasi Kanadan toisena päivänä peräkkäin. Suomi hallitsi Salohallissa perjantaina pelatun ottelun kulkua ja voitti lopulta numeroin 93-81 (52-41).

Jos Suomella oli torstaina Kanadaa vastaan tahmeaa ottelun ensimmäisellä puoliajalla, perjantaina isännillä oli toinen ääni kellossa. Suomen sytyttäjiä olivat avauspuoliajalla 12 pistettä donkkaillut sentteri Tuukka Jaakkola sekä huiman yhdeksän pisteen vaihdon vetänyt Aapeli Alanen.

Salohallin yleisö näki Suomelta kypsää pelaamista johtoasemassa koko ottelun läpi. Kanada ei missään vaiheessa päässyt iskuetäisyydelle, vaan Suomi pysytteli koko toisen puoliajan reilun puoleisessa johdossa voittaen lopulta 12 pisteellä.

– Tänään onnistuimme eri asioissa kuin eilen. Oli hienoa nähdä, että tänään oli pitkälti eri onnistujat eiliseen otteluun verrattuna. Aapeli Alanen ja Tuukka Jaakkola olivat molemmissa päissä erittäin hyviä, kommentoi valmentaja Hanno Möttölä pelin jälkeen.

Suomen pisteet jakautuivat tasaisesti. Pistekärkenä oli 16 pistettä tehnyt Jaakkola, jota säesti 15 pistettä ja 5 levypalloa hakenut Alanen. Kaksinumeroisille ylsivät 11 mieheen tehneet Edon Maxhuni sekä Andre Gustavson ja 10 pistettä heittänyt Elias Valtonen. Kanadan paras pistemies oli 20 pistettä viimeistellyt Munis Tutu.

– On pakko nostaa esiin Hannes Pöllän puolustustyöskentely kaikissa neljässä pelatussa ottelussa. On tärkeää, että jokainen pelaaja sai onnistumia näissä neljässä ottelussa. Osa pelasi ensimmäiset ottelut paremmin, toiset Kanada-ottelut.

– Valmistavat ottelut kertoivat, että hyökkäysvoimaa meiltä löytyy kaikilta pelipaikoilta. Puolustus vaatii raakaa läsnäoloa ja sitä tarvitaan myös kisoissa, Möttölä jatkoi.

Suomen haastajamaajoukkue voitti kaikki neljä pelaamaansa valmistavaa ottelua: Kanada kaatui kahdesti, Latvia ja Ukraina kerran.

Henrik Dettmann totesi ensimmäisenä leiripäivänä kuukausi sitten, että tavoitteena on olla universiadien parhaiten puolustava joukkue. Vain se antaa meille mahdollisuuden menestyä, Möttölä kommentoi.

Suomi matkaa universiadeihin tulevana maanantaina. Avausottelussa vastaan asettuu torstaina Yhdysvallat (Clemsonin yliopisto). Lisäksi Suomi kohtaa alkulohkossaan Kiinan ja Ukrainan.

Katso universiadeihin matkaava Suomen 12 pelaajan joukkue täältä.