Suomen 20-vuotiaat naiset pokkasivat EM-hopeaa

© Kuva: Juha Tamminen

20-vuotiaiden naisten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi joutui tyytymään hopeaan, kun Bulgaria vei voiton loppulukemin 80-75 (42-36).

Tappiosta huolimatta turnaus oli Suomen 20-vuotiaille naisille menestyksekäs paluu EM-tasolle, josta palkintona nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

Suomi piti johtoa hallussaan valtaosan ensimmäisestä puoliajasta, mutta toisen neljänneksen loppupuolella erinomaiset henkilökohtaiset taidot ja mainio heittäminen siirsivät kapulan Bulgarialle.

Sudenpennut kykeni pysymään iskuetäisyydellä loppuun saakka, siirtyen päätösneljänneksen toisella puoliskolla jopa pisteen johtoon. Muutama kriittinen menetys kuitenkin kostautui ja bulgarialaiset pääsivät tuulettamaan turnausvoittoa.

Suomelta finaalipelin ykkönen oli Awak Kuier, joka keräsi komean tilastorivin 31 pistettä, 11 levypalloa ja 4 syöttöä. Pistetaakkaa kantoivat myös Lotta Vehka-aho (12/5/4 syöttöä), Elina Arike (11/6), Lotta-Maj Lahtinen (9/5/6 syöttöä) ja Saga Ukkonen (8/2).

Vehka-aho korjasi nimiinsä myös koko turnauksen pistekuningattaruuden (18,5 ottelua kohden) ja arvokkaimman pelaajan palkinnon. Tähdistöviisikkoon valittiin myös Kuier, joka 18,2 pisteellä per ottelu oli pistetilaston kakkonen.

Lähde: Basket.fi