Suomen 18-vuotiaille pojille selvä tappio Espanjaa vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

A-divisioonan EM-kisoissa Latviassa Suomen 18-vuotiaat pojat hävisivät toisessa ottelussaan Espanjalle 55-78 (28-36).

Ottelun alkumetrien aikana Suomella oli hiukan käynnistymisvaikeuksia, joiden vuoksi Espanja tarrasi johtoasemaan ja Sudenpennut joutuivat kirijiksi.

– Huippukoripallomaita vastaan on hirvittävän tärkeää päästä alussa johtoon. Alussa olimme vähän epävarmoja ja arkoja, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi ottelun jälkimainingeissa.

Sudenpennut sai aikaan kolme lupaavaa kiriä kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana, joista viimeinen kahden pisteen päähän 41-43 kolmannella neljänneksellä. Espanja vastasi hurjalla 2-13-juoksulla jakson vaihteeseen ja venytti johtonsa vielä kahdenkymmenen tuntumaan päätösneljänneksellä.

Espanja pääsi rouhimaan 17 hyökkäyslevypalloa, pakotti suomalaiset 25 menetykseen ja ravasi nopeista hyökkäyksistä 24 pistettä Suomen selustaan.

– Nämä olivat asioita, jotka tiesimme Espanjan vahvuuksiksi ja olivat myös ottelun teemoja. Jotenkin jäi sellainen tunne, että emme vielä tänään olleet mentaalisesti valmiita tällaiseen otteluun, Lohikoski kertoi.

Suomen selkäranka espanjalaisia vastaan oli Mikael Jantunen, joka väänsi 20 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tukena toimivat mm. Mustapha Amzil (3/1/4 syöttöä) ja Oscar Storgård (9/1).

Suomella on edessä välipäivä, kunnes tiistaina 31.7. Sudenpennut saa vastaansa Bosnia-Hertsegovinan alkulohkon viimeisessä ottelussa.

– Pitää muistaa, että tämä oli yksi peli seitsemän ottelun sarjassa. Koko turnaus on vielä auki, Lohikoski huomautti.

Lähde: Koripalloliiton sivut.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.