Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi tuulettamaan Pohjoismaiden mestaruutta Susi Training Centerissä, kun Sudenpennut voittivat päätösottelussa Islannin 79-53 (27-23).

18-vuotiaiden poikien maaottelu oli kahden väsyneen ja kolhuja saaneen joukkueen kamppailu, jossa ei, varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla, pisteillä juhlittu. Sudenpennut sai pistehanansa hetkellisesti auki juuri ennen puoliaikaa, mutta lopullisesti ketsuppipurkki aukesi kolmannella neljänneksellä, joka meni suomalaisille 27-15 ja neljäs neljännes 25-15.

Suomi sai ottelussa onnistumisia lopulta laajalta rintamalta. Sentteriosastolta Federiko Federiko (8/8) pimensi puolustuksellaan islantilaisen toisensa jälkeen ja Luukas Vaara (7/5/4 torjuntaa) kaivoi tärkeän korin hyökkäyslevypallosta, kun Sudenpennuilla oli vaikeuksia saada taululle pisteitä.

Erik Sajantila (13/2/5 syöttöä/6 riistoa) pääsi omaan elementtiinsä toisella puoliajalla ja Thomas Exaucia (2/3) sai valmennuksen kehut puolustustyöskentelystään Islannin Veigar Páll Alexanderssonin (18/4).

Suomen kärkikolmikko oli kuitenkin turnauksen All Star -viisikkoon valitut Mustapha Amzil (9/6), Perttu Blomgren (13/1/3 syöttöä) ja Teemu Suokas (13/2/4 syöttöä/3 riistoa). Suokas palkittiin loistopeleillään koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Suomi voitti edellisen kerran Pohjoismaiden mestaruuden 18-vuotiaissa pojissa vuonna 2014.