18-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Kreikan Vólosissa Sudenpennut hävisi päätöspelissään Kroatialle 66-78 (25-41). Suomi sijoittui 14. ja putosi tappion vuoksi ensi kesäksi B-divisioonaan.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi synkän toisen neljänneksen, jonka Kroatia vei 6-19 ja eteni puoliajalle 16 pisteen johdossa. Sinnikäs Suomi pisti kuitenkin vastaan ja kiri kolmannella neljänneksellä eron yhteen pisteeseen 52-53. Päätösneljänneksellä Sudenpennuilla oli etsikkoaikansa, mutta Kroatia kykeni pitämään johdon loppuun saakka.

– Kroatia on hyvä joukkue, jota vastaan pärjätäksemme meidän pitää olla aktiivisia ja aloitteentekeviä koko pelin. Toisella neljänneksellä kaivoimme itsellemme kuopan, josta nousimme urhoollisella taistelulla kolmannella jaksolla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Kuten koko turnauksessa, meillä oli päätösneljänneksen alussa hetki, jossa olisi pitänyt pärjätä, mutta me emme osanneet olla tarpeeksi hyviä. Se oli tavallaan koko turnauksen kuva. Työmoraali ja taistelutahto olivat läpi turnauksen kunnioitettavalla tasolla. Tietyissä hetkissä vain olisi tarvinnut laittaa koripallon periaatteiden mukaisesti palloa koriin.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Perttu Blomgren (17/4), Mustapha Amzil (13/5/4 riistoa) ja Erik Sajantila (12/1/3 syöttöä). Kroatian parhaimmistoon kuuluivat Matej Bosnjak (17/10), Matej Rudan (13/8) ja Ivan Gulin (15/3).

Sijoituksen vuoksi Suomi putosi EM-kisojen B-divisioonaan ensi kesäksi.

– Koripallo on tulosurheilua ja tämä tarkoittaa, että joudumme hakemaan vauhtia B-divisioonasta. Meidän poikapuolen taso näyttää vakiintuneen tähän kymmenen ja kahdenkymmenen väliin Euroopassa, Lohikoski aloitti.

– Isossa kuvassa kysymys on, että olemmeko tyytyväisiä tähän vai lähdemmekö määrätietoisemmin etsimään keinoja, millä Kreikat, Kroatiat, Serbiat ja Espanjat kaatuvat. Urheilun perusyksikkö on harjoittelu. Tulos kertoo, että emme harjoittele tarpeeksi hyvin voittaaksemme näitä oikeita tiukkoja pelejä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.