Suomen 16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue antoi erinomaisen vastuksen Liettualle A-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä, mutta liettualaiset karkasivat viiden viimeisen minuutin aikana 70-58 (34-24) -voittoon. Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisoissa sijoista 9.-16.

Liettua hallitsi peliä läpi ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannella neljänneksellä käyntiin lähtenyt Sudenpentujen kiri ylsi tasoihin asti päätösneljänneksellä. Tasatilanteessa 54-54 liettualaiset veivät viimeiset viisi minuuttia 16-4 ja etenivät Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon.

– Kun turnauksessa on tienhaara, jossa on kaksi suuntaa, niin Liettualla ei ole historian saatossa ollut tapana hävitä näitä pelejä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen sanoi.

– Taistelimme, väänsimme ja jätimme kaikkemme kentälle, mutta tänään se ei riittänyt voittoon saakka.

Suomen onnistujiin lukeutui Teemu Suokas (9/0), joka toi loukkaantumisesta toipumisensa jälkeen energiaa ja korintekovoimaa joukkueeseen. Suomen pistekärki oli Mustapha Amzil (12/9), joka sai irtopalloapua Thomas Exaucialta (6/8/4 riistoa) ja Perttu Blomgrenilta (9/6).

– Kun nyt pelattiin pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon, niin huomenna pelataan siitä, että perintö jatkuu ja tulevatkin ikäluokat saavat pelata näitä pelejä, Koskelainen sanoi.

Lähde: Koripalloliiton sivut.