Suomen 16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue aloittaa pelinsä A-divisioonan EM-kisoissa tänään perjantaina Montenegron Podgoricassa.

Sudenpennut kohtaavat B-alkulohkonsa ensimmäisessä ottelussaan Slovenian. Suomen kanssa samassa alkulohkossa Slovenian lisäksi pelaavat Turkki ja Saksa.

Suomella on takanaan monipuolinen valmistautumisjakso EM-kisoihin. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi huuhtoi kultaa ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla joukkue nappasi Suomen historian ensimmäisen palloilumitalin voittaen Kroatian pronssiottelussa. EM-kenraalissa Suomi vaihtoi päittäin voitot tuplamaaotteluissa Belgiaa vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Meillä on pitkähkö valmistautumisjakso takanamme, johon on sisältynyt niin auringonpaistetta kuin rankkasateitakin. 16-vuotiaiden maajoukkuevalmennus on ruohonjuuritason kasvatustyötä. Susikoriksen näkökulmasta on tärkeää avata näköaloja pelaajille koripalloilijaksi kasvamiselle kohti aikuisikää. Tähän olemme myös valmennuksen osalta paljon keskittyneet, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo.

– Meille tärkeitä asioita pelaamisessa lienevät puolustusmielisyys, levypallot, nopea siirtyminen koko viisikolla, pallon liikuttaminen ja kolmenlaiset ”donkit”. Parhaimmillaan uskomme sen näyttävän kauniilta nuorten miesten koripallolta.

Sudenpennuilla on jo alkulohkossa edessä iso savotta, kun kovatasoisessa alkulohkossa perjantaina vastaan tulee Slovenia, lauantaina Turkki ja sunnuntaina Saksa.

– Näissäkin kisoissa joku voittaa Euroopan mestaruuden, joku on toinen ja seuraava on kolmas. Kilpailuasetelmat lienevät tälläkin hiekkalaatikolla ennallaan – isot ovat isoja ja haastajat haastajia. Isojen keskittyessä olemaan isoja kannattaa haastajien muistuttaa itseään sinnikkyydestä ja uskoa omiin mahdollisuuksiinsa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.