Suomalaisvalmentajat Anton Mirolybov ja Jukka Toijala pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja sunnuntaina. Shawn Huff ja Jamar Wilson olivat pirteällä pelipäällä omissa joukkueissaan, mutta tuloksena oli kirvelevät tappiot.

Mirolybovin Uni-Riesen Leipzig piti sarjapaikkahaaveensa elossa voitettuaan Saksan ProB:n karsintasarjassa Licher BasketBärenin 74-68 (45-37). Leipzig on neljän joukkueen karsintasarjassa kolmantena, kun kaksi parasta säilyttävät sarjapaikkansa. Leipzig on sarjapaikasta yhden voiton päässä.

Toijalan Steaua Bukarest otti tärkeän voiton Romanian liigan ylemmässä jatkosarjassa kaadettuaan vieraskentällä Timisoaran 84-80 (40-45). Steaua Bukarest on sarjassa toisena.

Saksan Bundesliigassa Gordon Herbertin ja Huffin Frankfurt Skyliners koki kirvelevän 73-74 (36-28)-tappion kotonaan Bonnille. Huff pääsi kokeilemaan voittoheittoa summerin soidessa, mutta tällä kertaa pallo ponnahti harmittavasti raudoista ulos. Huff ahersi kentällä 31 minuuttia tilastoiden 11 pistettä, kolme levypalloa ja riiston. Tappion myötä Skylinersilla on eroa pudotuspelipaikkaan kolme voittoa. Se on sarjassa kymmenes.

Wilsonin Estudiantesin pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, kun madridilaiset hävisivät kahdeksantena olevan Andorran vieraana 83-87 (40-35). Wilson pelasi 18 minuuttia kirjauttaen tilastoihin 10 pistettä ja yhden levypallon. Estudiantes on sarjassa 12. kolmen voiton päässä Andorrasta.

Lähde: Koripalloliiton sivut.