Roope Ahosen kausi Kreikan pääsarjassa päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Vaikka tavoitteet olivat joukkueen osalta korkeammalla, oli Ahonen suhteellisen tyytyväinen kauteen.

Ahonen pelasi toisen kautensa rodoslaisen Kolossosin riveissä. Kolossos taisteli aivan loppukierroksille saakka runkosarjan huippusijoituksista, mutta lopulta oli tyytyminen seitsemänteen tilaan. Pudotuspelien avauskierroksella se kohtasi kreetalaisen Rethymnon ja Kolossosin kohtaloksi tuli pudota otteluvoiton 1-2.

– Pettymys oli tietenkin iso, sillä odotimme pääsevämme seuraavalle kierrokselle. Nyt on kuitenkin ehtinyt kauden jälkeen vähän miettiä ja voimme olla aika tyytyväisiä kauteen. Pieni pettymys oli, että sössimme loppukauden ja viides sija oli omissa käsissämme, mutta muuten ihan hyvä kausi. Ensimmäisen puoliskon pelasimme vahvasti ja kamppailimme isojen seurojen kanssa samoista sijoituksista, mutta loppuun saakka ei riittänyt, Ahonen harmittelee Koripalloliiton sivuilla.

Kolossos kuuluu sarjan pienimpiin joukkueisiin, joten taistelu runkosarjan kärkisijoista sekä pääsy pudotuspeleihin nostivat kauden arvosanan kuitenkin plussan puolelle.

– Sarjassa on ne viisi isoa joukkuetta, jotka ovat yleensä kuuden joukossa ja sitten on kova kilpailu muista sijoituksista muiden kanssa. Olen ollut täällä kaksi vuotta ja molempina vuosina olemme päässeet pudotuspeleihin. Tänä vuonna tavoitteet olivat korkealla myös seurassa ja meillä oli mahdollisuudet päästä taistelemaan europaikoista, mutta nyt kävi näin.

Ahonen teki viime kesänä jatkosopimuksen joukkueen kanssa, mutta muuten joukkue oli käytännössä lähes kokonaan muuttunut. Ahonen otti kuitenkin nopeasti paikkansa pelaavasta rotaatiosta ja kuului joukkueen avainpelaajiin koko kauden ajan. Runkosarjassa Ahonen tilastoi keskimäärin 7,3 pistettä, 1,8 levypalloa ja 2,1 syöttöä. Pudotuspeleissä tilastot osoittivat 8,0 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,7 syöttöä.

– Täällä oli tuttu koutsi ja tutut paikat, joten se helpotti tuloa. Rooli muuttui kesken kauden hankintojen takia ja se vaikeutti vähän tekemistä, mutta siellä pelataan missä valmentaja haluaa. Kokonaisuudessaan kausi oli kuitenkin hieno ja vastuuta tuli. Olin yleensä aina lopussa kentällä, kun otteluita ratkaistiin. Olisin joissain peleissä toivonut hieman enemmän vastuuta ja ainahan sitä pelaaja miettii mitä olisi voinut tehdä paremmin. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tyytyväinen kauteeni. Olen huomannut kehittyneenä täällä paljon ja se on hieno nähdä.

Ahonen on aina tunnettu hyvänä heittäjänä ja syöttelijänä, mutta kahden Kreikassa vietetyn kauden aikana hän on kiinnittänyt erityistä huomiota puolustuspelaamiseensa.

– Puolustuspelaamiseni on parantunut paljon. Peli on täällä tosi taktista ja joka peliin on erilainen puolustustaktiikka. Puolustuspelaaminen oli sellainen asia mitä yritin parantaa ja mielestäni olen mennyt siinä eteenpäin.

Ahonen on Korisliigan ja VTB-liigan lisäksi pelannut Ruotsissa. Uusi sarja ja uusi pelityyli toivat mukanaan myös uutta opittavaa.

– Täällä sumputetaan aika paljon puolustuksessa, kun muulla on usein enemmän sellaista avoimen kentän peliä. Olen oppinut uusia asioita, kun tyyli on ollut erilainen kuin muualla. Täällä esimerkiksi autetaan ja pelataan käsillä paljon enemmän. Jokaisessa sarjassa on aina omat taktiset erilaisuutensa ja sitä aina oivaltaa uusia asioita.

– Sekin tietysti opettaa, että pääsee pelaamaan kovia pelaajia vastaan ja siinä täytyy aina miettiä niitä pieniä juttuja, että miten heistä pääsee vapaaksi heittopaikkaan tai miten heitä pystyy puolustamaan. Paljon uusia asioita tuli opittua, Ahonen kertaa Kreikan antiaan.

Ahosen sopimus loppui tähän kauteen, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Olen ottanut kauden jälkeen ihan rauhassa enkä ole vielä miettinyt jatkoa. Eivätköhän ne selviä sitten taas kesän aikana, Ahonen toteaa.