Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins voitti välieräsarjassa Trierin 3-1 ja välieräsarjan voitto riitti varmistamaan nousun Bundesliigaan.

Pelkkä nousu Saksan korkeimmalle sarjatasolle ei sammuttanut suomalaisvalmentajien nälkää ja finaalissa taistellaan tosissaan sarjan mestaruudesta.

– Crailsheim ei ole seurahistoriansa aikana voittanut ProA:ta ja olisi hieno tapa päättää tämä kausi tämän upean jengin kanssa, että saisimme harjoitushallimme kattoon mestaruusbannerin muistuttamaan siitä mitä saavutimme yhdessä. Seuran päätavoite oli nousta, mutta pelaajien tavoitteena on ollut koko ajan mestaruus. Olemme koko ajan puhuneet mestaruudesta emmekä pelkästään finaalipaikasta, kertoo Iisalo Koripalloliiton verkkosivuilla .

Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä. Kauden aiemmat kohtaamiset joukkueiden kesken menivät tasan molempien voittaessa omat kotiottelunsa ja runkosarjassa joukkueet päätyivät myös tasapisteisiin. Keskinäisten otteluiden koriero oli kuitenkin Vechtan puolella ja se otti näin runkosarjan ykköstilan.

Lähde: Basket.fi