Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta.

Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.
Päivän herkkupala leivottiin Susi Training Centerin kolmoskentällä, jossa Suomen 18-vuotiaat tytöt iskivät torahampaansa Tanskan vastaavan ikäluokan nahkaan. Vaiherikkaassa ottelussa Sudenpennut johti puoliajalla vielä kymmenen pistettä, mutta sinnikkäät tanskalaiset käyttivät etsikkoaikansa hyväkseen onnistuen lopulta tasoittamaan pelin vapaaheitoilla jatkoajalle.

Jatkoaika oli kotiyleisön onneksi Suomen heiniä. Ensin vikkelä Sara Bejedi ajoi keskeltä ja sujautti pallon puolustajien välistä Awak Kuierille vapaaseen nostoon korin alta. Hetkeä myöhemmin Suomen joukkuepuolustus pakotti Tanskan menetykseen ja nopean kärjeksi viiletti Bejedi. Tanska onnistui omassa yrityksessään, mutta Bejedi kuittasi korin hyökkäämällä nopeasti kohti rautaa viimeistellen lay-upin virheestä huolimatta.

Vielä kun Kuier onnistui vapaaheitossa ja Ebba Pekonen epätasapainoisessa lay-upissa, niin Tanska oli pakotettu aikalisälle reilut kaksi minuuttia ennen loppua tilanteessa 67-75. Tanskalaiset onnistuivat vielä pääsemään yhden heiton päähän, mutta viimeistään Bejedin vapaaheitto ratkaisi 74-78 (27-37, 65-65) -voiton Suomelle.

Bejedi (22/4/5 syöttöä) oli Suomen pistekuningatar saaden tukea muun muassa Kuierilta (15/10/3 syöttöä/5 torjuntaa), Lotta Vehka-aholta (12/0/4 riistoa), Sanni Tuomistolta (8/3) ja Pekoselta (7/3/3 syöttöä). Tanska oli vahvasti 31 pistettä heittäneen Malene Lindin varassa.

Suomen 18-vuotiaat pojat saivat ensimmäisellä puoliajalla vastaansa kamppailevan Tanskan, joka ei suostunut lysähtämään kanveesiin. Vaikeuksista huolimatta Sudenpennut pääsi puoliajalle kahdeksan pisteen etumatkalla 41-49, kun Tanskan Mikka Palsbon (5/3) nakkasi puolesta kentästä summerin peitonneen heiton.

Läpi toisen puoliajan nähtiinkin Sudenpentujen pelaamista parhaimmillaan. Aggressiivisen puolustuksen kautta haettuja stoppeja ja niistä vyöryneitä vastahyökkäyksiä, jotka kulminoituivat kolmannella neljänneksellä Ville Tahvanaisen kahteen peräkkäiseen donkkiin. Lopulta Suomi siivitti selkeänumeroiseen 63-88 (41-49) -voittoon.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat ylitti viisi pelaajaa, kun Mustapha Amzil (12/5/3 riistoa), Erik Sajantila (14/1/4 syöttöä), Joonas Timonen (13/6), Markus Rautasalo (13/1/5 syöttöä) ja Tahvanainen (16/6/3 syöttöä) osallistuivat korintekotalkoisiin.

Taitava 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi mainiot kaksi ja puoli neljännestä, mikä riitti Tanskan pöllyttämiseen lukemin 59-77 (25-41). Isoveljien teemaa kompaten myös 16-vuotiaat tytöt pysäyttivät tanskalaisten hyökkäyksen ja kirmasivat toiseen päätyyn vapaisiin lay-upeihin.

Tanska pääsi hetkeksi neljännellä neljänneksellä 14 pisteen taakse, mutta Sudenpennut löysi vielä lisävaihteen, jolla peli pistettiin ensin pakettiin ja sitten kauniiseen rusettiin.

Suomen pistenikkarit olivat Janette Aarnio (18/7) ja Henna Sandvik (13/4/5 syöttöä), mutta puolustuspäässä erottui jälleen Ilona Sutinen (2/1), joka toimi Tanskan syömähampaan päällystakkina. Myös sentterikolmikko Telma Hakala (8/4), Viivi Palomäki (4/7) ja Liisa Taponen (4/1) esiintyivät edukseen.

Myös Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat voittamattomina PM-kisoissa.

16-vuotiaat pojat kärkkyivät Tanskan perässä viimeisille minuuteilla asti, kun Aarni Korkiatupan floater-heitto toi Sudenpennut kolmen pisteen päähän 86-83 reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Tanskan vastaus oli kuitenkin liikaa, kun tyly kolmonen upposi sukan pohjalle ja Suomi hassasi kavennusyrityksensä. Tanska pääsi näin juhlimaan 91-85 (55-47) -voittoa.