Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasi tärkeän voiton B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussaan. Toimeliaassa pelissä Suomi onnistui lyömään Portugalin kanveesiin loppunumeroin 48-59 (23-32).

Vaikka Suomi pitikin valtaosan ottelusta johtoa hyppysissään, niin lopullisen irtioton esiaskeleet tassuteltiin kolmannen neljänneksen lopun hyvällä pätkällä. Päätösneljänneksen terävä alku veti eron lopullisesti kymmenen pisteen hujakoille ja Portugalista ei enää ollut uhkaamaan.

– Tämä oli erittäin fyysinen peli, mutta pystyimme selvästi vastaamaan haasteeseen. Saimme pelin edetessä nostettua intensiteettiä, minkä kautta ylsimme joukkuevoittoon, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Vaikka jokainen suomalainen kantoi kortensa kekoon, niin pisteissä erottui Sara Bejedi, joka säkitti 23 pistettä, noukki neljä levypalloa ja riisti viidesti. Lähellä kaksinumeroisia pistelukemia kävivät myös Awak Kuier (9/6/5 torjuntaa) ja Lotta Vehka-aho (8/4).

Kaksi voittoa kahdesta pelistä tähän mennessä napannut Suomi kohtaa huomenna sunnuntaina Georgian.

18-vuotiaat pojat pelaavat tällä hetkellä veitsi kurkulla, kun potissa on joko säilyminen A-divisioonassa tai putoaminen B-divisioonaan. Ensimmäinen ”pudotuspeli” päättyi voittoon, kun Sudenpennut pieksi Bosnia-Hertsegovinan 79-55 (43-31).

– Tässä kohtaa turnausta fyysinen kunto, joukkuehenki ja pelaamisen laatu todella punnitaan. Kaikki joukkueet ovat enemmän tai vähemmän väsyneitä ja haavoittuneita. Mennään aika pitkälti tahdonvoimalla ja peruspelaamisen kivijaloilla. Tänään olimme niissä asioissa parempia, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Suomelta erityisesti erottui puolustus, jonka huippuhetket ajoittuivat kolmannelle neljännekselle Bosnia-Hertsegovinan jäädessä vain kuuteen pisteeseen. Suomi onnistui estämään vastustajan ajot ja Mustapha Amzil (9/6) teki oivan päivätyön Bosnia-Hertsegovinan tähtipelaaja Vojin Ilicin (6/5) paimentamisessa.

– Jo toiseen kertaan, Lohikoski mainitsi viitaten alkulohko-otteluun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Amzilin ohessa Suomen onnistujiin kuuluivat vastustajan paikkapuolustuksen heittotaidollaan murtanut Oscar Storgård (9/3), omalle tasolleen palannut Ville Tahvanainen (22/2/6 syöttöä) ja yleismiesjantunen Mikael Jantunen (15/5/4 syöttöä/3 riistoa/3 torjuntaa).

Suomi pelaa A-divisioonassa säilymisestä sunnuntaina kello 14 Kreikkaa vastaan.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi valmistavassa maaottelussa Ateenassa niukasti Kreikalle 66-65 (23-28).

Viimeisellä minuutilla Suomi nousi tasoihin Janette Aarnion korilla, mutta Kreikka onnistui hetkeä myöhemmin kalastamaan vapaaheitot, joista toinen meni sisään. Aikalisältä Suomi sai vielä heiton ilmaan, mutta tällä kertaa se meni ohitse.

– Hienoa on, että pystyimme pelaamaan voitosta viimeiselle minuutille asti vastustajaa vastaan, joka on sillä tasolla, jolla parhaat joukkueet EM-kekkereissä ovat, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

Suomi sai kahdesti vedettyä eron kymmenen pisteen tuntumaan, mutta kummallakin kerralla Kreikka kykeni vastaamaan.

– Olimme jokaisella pelipaikalla pikkaisen pienempiä ja läpi ottelun kaveri pelasi palloa postiin. Kun jäimme selän taakse, niin he rankaisivat, Räikkä kertoi.

Suomen onnistujiin kuuluivat Annika Mannila, joka pisti itsensä likoon puolustuksessa ja Laura Väisänen, joka pärjäsi pelikovuudessa itseään rotevampia vastaan.

Delfin Basketin ohessa pelatuissa valmistavissa maaotteluissa Suomen 16-vuotiaat pojat joutuivat toteamaan Belgian toistamiseen paremmakseen loppunumeroin 63-100 (35-51).

Belgian urheilullisuus oli jälleen myrkkyä Sudenpennuille, kun belgialaiset veivät levypallokamppailun 36-62 ja rynnivät peräti 25 hyökkäyslevypalloa.

– Samat sanat kuin eilenkin. Turha kaunistella, ruma tappio, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

– Vastustajan hyökkäyslevypallomäärä kertoo rajua kieltä meidän kehityskohteesta. Meillä oli hetkittäisiä hyviä jaksoja, mutta ne eivät riitä.

Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Aarni Korkiatupa (16/6) ja Sebastian Lindberg (14/5). Kentän kuningas oli kuitenkin Belgian Thijs De Ridder (36/7).