Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

Ruotsissa pelattiin cup-viikonloppu, jossa joukkueet oli jaettu neljään lohkoon ja lohkovoittajat etenivät välierävaiheeseen.

Sofia Pelanderin Norrköping emännöi omaa lohkoaan, jossa pelasivat myös Isabella Kaukopaasin Visby sekä IK Eos Lund. Norrköping hoiteli leiviskänsä voittamalla molemmat vastustajansa.

Ensin Visby kaatui selvästi 88-61 (44-33) Pelanderin hurjastellessa 17 pistettä, kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä, neljä riistoa ja kaksi torjuntaa. Kaukopaasi ei ollut Visbyn kokoonpanossa.

Pelander jatkoi vahvaa menoaan myös toisessa ottelussa, kun IK Eos kaatui 86-73 (49-32). Pelander ylsi komeaan 12 pisteen ja 19 levypallon tupla-tuplaan. Levypalloista peräti 10 tuli hyökkäyspäässä. Tilastot koristuivat myös syötöllä, kahdella riistolla ja kahdella torjunnalla.

Lotta Vesiluoman Alvik aloitti viikonlopun 80-74 (43-33)-voitolla Högsbosta Vesiluoman saalistaessa itselleen seitsemän pisteen, kahden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastot.

Toisessa ottelussa Luleå oli niukasti vahvempi 63-55 (25-26) ja eteni lohkosta jatkoon. Tällä kertaa Vesiluoma sai rivilleen kuusi pistettä, levypallon, syötön ja riiston.

Awak Kuier oli Reyer Venezian sankari, kun hän tippasi sisään juuri ennen summeria Venezialle 68-66 (30-28)-voiton Faenzasta. Kuier heitti ottelussa yhteensä 12 pistettä, nappasi kuusi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Venezia johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.

Helmi Tulosen Sagna Milano hävisi kotonaan Brixialle 69-79 (38-37). Tulonen sai viisi merkintää sekä piste- että levypallotilastoon ja lisäksi yhden syötön.

Espanjan liigassa Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrollin vahva alkukausi sai jatkoa toisella peräkkäisellä voitolla, kun Estudiantes kaatui vieraskentällä 82-71 (44-32). Kalin merkkautti kuusi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Äijäselle kirjattiin neljä pistettä sekä levypallo ja syöttö.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet puolestaan taipui Valencian vieraana 59-72 (27-39) Lahtisen tilastoidessa kolme pistettä, syötön ja kaksi riistoa.

Saksan Bundesliigassa Elina Koskimies oli Kelternin tehopelaajia, kun Marburg kaatui 75-56 (31-25). Koskimies heitti ottelussa 13 pistettä ja saalisti seitsemän levypalloa sekä riiston. Linda-Lotta Lehtoranta pyöritti peliä neljällä pisteellä, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla. Hallitseva mestari Keltern on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä ja johtaa sarjaa.

Anissa Pounds oli kuumana heittäessään 22 pistettä, mutta Lions Halle hävisi kotonaan Saarlouis Royalsille 70-78 (35-35). Pounds nappasi myös viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja torjui kertaalleen. Tappio oli Lionsille kauden kolmas.

Roosa Lehtoranta jäi ilman tehomerkintöjä, mutta siitä huolimatta Angels Nördlingen nappasi kotonaan 77-63 (40-34)-voiton Veilchenistä. Angelsillä on viidestä ottelusta kolme voittoa.

Belgiassa Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen murjoi Charleroin selvästi 106-50 (49-24). Aarnisalo auttoi joukkuettaan tällä kertaa 10 pisteen, neljän levypallon, syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Kangoeroes on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Tshekin liigassa Sara Rokkasen Trutnov ei pystynyt haastamaan kotikentällään KP Brnoa häviten 58-80 (29-44). Rokkanen sai tilastoihinsa viisi pistettä ja viisi levypalloa.

Lähde: Basket.fi