Italia oli liian kova luu Susijengille EM-neljännesvälierässä lauantaina ja suomalaispelaajat luonnollisesti pettyneitä tappioon.

Susijengin pelaajat antoivat kuitenkin rehdin tunnustuksen vastustajalle, joka pelasi vahvan ottelun.

– Italia on hyvä puolustamaan ja heittämään. Pääsivät toteuttamaan niiden pelisuunnitelmaa. Niillä putosivat heitot alussa. Heitti pari kovaa heittoa ja pari kertaa me nukahdeltiin. Laittoivat heitot säkkiin ja pääsivät puolustamaan aina viisi-viisi silleen, että me ei päästy juoksemaan, Shawn Huff arvioi.

– Italia pääsi määräämään sen pelitemmon. Tuon luokan joukkueita vastaan on sitten tosi vaikeaa tulla takaisin. Ne ovat aika hyviä pitämään pallosta huolta, eivätkä hirveästi heittele sitä seinille. Hyvälle joukkueelle hävittiin.

Huff näki että keinoja Italian horjuttamiseen olisi kuitenkin voinut olla.

– Varmaan olisi pitänyt saada tempoa ylös. Olisi pitänyt saada enemmän aggressiivisuutta ja saada Italia enemmän epämukavuusalueelleen. Ne pääsivät vähän liian helposti vapaisiin heittoihin. Täytyy kehua Italiaa siitäkin, että laittoivat kovia heittoja sisään.

– Kyllä ne olivat todella hyvin valmistautuneita. Niillä on todella hyviä yksilöitä. Ovat myös varmasti yksi turnauksen parhaiten puolustavista joukkueista. Se nähtiin tänään. Ottivat meiltä aseet pois.

Huff myönsi suoraan, että Suomen esitys lauantaina ei yksinkertaisesti riittänyt.

– Tätä on hyökkääjäpeli. Kun on taitavia yksilöitä. Joskus ei vaan riitä, vaikka antaa kaikkensa. Kyllä me tehtiin virheitä, joista ne rokottivat, mutta laittoivat myös kovat heitot sisään. Ovat hemmetin kovia jätkiä. Tänään olisi tarvittu meiltä parempaa peliä.

– Tämä on raaka systeemi. Kun tullaan tähän vaiheeseen, ei alkusarjan peleillä ole mitään merkitystä. Ei ole varaa enää huonoihin jaksoihin. Tässä vaiheessa joukkueet ovat niin hyviä, että rokottavat heti. Tuon tason joukkueiden haastamiseksi pitää pelata todella korkealla tasolla, ollaan pidetty viikko sitä yllä, ja tänään oli vähän huonompi peli, niin kyllä se näkyi heti. Olen ylpeä näistä jätkistä. Olen ylpeä, miten me pelattiin kotona. Mutta päällimmäisenä on mielessä pettymys, kun hävittiin täällä.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Istanbul