Shawn Hopkins nauttii vastuusta Islannissa

© Kuva: Juha Tamminen

Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

Hopkins pelasi USA:n yliopistossa vuosina 2015-19, joka jälkeen hän palasi Korisliigaan pelaten ensin kauden BC Nokiassa ja sen jälkeen viime kauden Pyrinnössä. Kun tänä kesänä tuli mahdollisuus lähteä Islantiin ja Stjarnaniin, päätti hän tarttua tilaisuuteen.

– Kesällä oli ikkuna lähteä ja oli tavoitteena löytää paikka, missä pääsisi liruttamaan varpaitaan veteen ulkomailla pelaamisen suhteen ja kokea se, millaista on pelata ulkomailla ja vahvistuksena. Minulle tuli sopimustarjous ja valmentaja oli valmis tekemään töitä kehitykseni ja vahvuuksieni eteen, joten tartuin sopimukseen. Pääsyy oli kuitenkin se, että nyt pääsee pelaamaan vahvistuksena ihan erilaisilla paineilla kuin kotimaisena pelaajana ja niitä on saatu, Hopkins valottaa Koripalloliiton sivuilla.

Hopkins on nauttinut vastuullisesta roolista.

– Tuntuu todella hienolta olla vahvistus. Tuli sellainen ihana ja nostalginen fiilis, kun Ville Tuominen nosti minut BC Nokian edustuksen mukaan vuonna 2011 ja vahvistukset neuvoivat meitä junnuja. Nyt olen itse vahvistuksena ja yritän auttaa meidän junnuja.

Islannissa ei kauden aikana juuri verrytelty, vaan tosipelit alkoivat välittömästi. Ennen sarjakautta pelattiin viime kauden Islannin cup loppuun, jonka jälkeen liiga pyörähti käyntiin heti perään.

– Kaikki on alkanut tosi positiivisesti. Meillä ei ollut ennen kauden alkua lainkaan harjoitusotteluita, vaan jatkoimme viime kaudella kesken jäänyttä Islannin cupia. Siinä pääsi heti paineen alle.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lähde: Basket.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.