Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Kalev/Cramo jatkoi vahvaa menoaan voittamalla vieraskentällä Tartu Ülikoolin 77-63 (28-34). Severi Kaukiainen sai kätensä kuumaksi 19 pisteen saldolla ja koristeli tilastojaan myös levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla.

Kalev/Cramo päätti runkosarjan voittamalla Tallinan Kalev/SNABBin selvästi 84-66 (48-33). Kaukiainen orkestroi joukkueensa voittoa kuudella pisteellä, neljällä levypallolla, seitsemällä syötöllä ja riistolla.

Kalev/Cramo saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Pärnun.

Espanjan liigassa Andorra nappasi tärkeän voiton, kun se kukisti kotonaan Zaragozan 85-80 (39-37). Alexander Madsen oli joukkueensa levypallokuningas kahmiessaan kahdeksan irtopalloa kouriinsa ja tilastot karttuivat myös kahdella pisteellä, kahdella syötöllä ja riistolla. Voitolla Andorra karisti putoamisrajan kahden voiton päähän.

Sasu Salinin Teneriffa otti Kanariansaarten derbyssä makoisan 93-92 (49-46)-voiton Gran Canariasta. Voitolla Teneriffa jatkaa taistelua pudotuspelien kotiedusta ollen viidentenä. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Granada puolestaan livahti putoajan paikalle, kun se putosi Malagan kyydistä häviten 62-90 (38-29). Elias Valtoselle kirjattiin kaksi pistettä ja levypallo.

LEB Orossa ei ollut voittoja tarjolla suomalaispelaajille. Estudiantes hävisi Ourensen vieraana 71-92 (40-43) ja Alex Murphy heitti ottelussa kolme pistettä. Pitkään sarjaa johtanut Estudiantes valahti tasaisessa sarjassa jo viidenneksi.

Remu Raitasen Caceres puolestaan hävisi kärkijoukkue Leyma Corunan vieraana 80-97 (39-44) Raitasen auttaessa joukkueettaan kolmella pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Caceres on toiseksi viimeisenä.

Perttu Blomgren varmisti vapaaheitoillaan Domzalelle pudotuspelipaikan Adrianmeren ABA2-liigassa, kun Domzale kukisti Podgorican. Blomgren sai kunnian viimeistellä voittolukemat 76-75 (40-45) päättyneessä ottelussa. Blomgrenin tilastoriville kirjattiin viisi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Domzale kohtaa pudotuspelien avauskierroksella runkosarjan voittaja Spartak Subotican.

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portel otti tärkeän voiton kaataessaan Bloisin 94-89 (55-49). Maxhuni pyöritti joukkueensa peliä kahdeksalla pisteellä ja viidellä syötöllä. Le Portel nousi kahdeksanneksi.

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball nousi Ranskan liigassa toiseksi kaataessaan Limogesin 101-77 (58-38). Mikael Jantunen ei ollut kokoonpanossa.

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg puolestaan joutui luopumaan kahdeksannesta sijastaan Portelille, kun sarjakärki AS Monaco osoittautui liian vahvaksi numeroin 92-78 (51-39).

ProB:ssä Ilari Seppälä liekitti sukkaa 17 pisteen edestä johdattaessaan Saint-Chamondin 70-62 (29-32)-voittoon Pau-Lacq-Orthezista. Ottelun korkeimman pistemäärän lisäksi Seppälä antoi kolmea syöttöä. Voitolla Saint-Chamond nousi voiton päähän pudotuspelipaikalta.

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton kukistaessaan Göttingenin 80-76 (45-40). Merlins jatkaa edelleen viimeisenä, mutta on voiton päässä säilymisestä.

Aatu Kivimäki sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihinsa, kun Tigers Tübingen taipui Ludwigsburgille 79-98 (42-48). Daniel Janssonin valmentama tiikerilauma on juuri putoamisviivan yläpuolella.

Kesken kauden Saksan ProA:n Artland Dragonsiin siirtynyt Michael Besselink heitti kolme pistettä ja otti levypallon, kun Dragons hävisi niukasti 73-76 (33-35) Karlsruhe Lionsille. Dragons tipahti putoajan paikalle.

ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring taipui puolestaan Löwen Erfurtin vieraana 98-102 (52-53). Mervola lähenteli tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla syötöllä sekä yhdellä levypallolla. Ehingen on etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen luotsaama Herford joutui tunnustamaan Iserlohn Kangaroosin paremmakseen häviten kirvelevästi 89-93 (47-51). Herford on putoajan paikalla.

Puolan divarissa Mikael Laihosen hieno 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tupla ei riittänyt, kun Radom hävisi viime sekunnin korilla Miasto Szkla Krosnolle 73-74 (30-35). Laihosen tilastoihin kirjattiin myös syöttö ja riisto. Radom on voiton päässa pudotuspelipaikasta, kun kaksi kierrosta on vielä jäljellä.

Alkukauden Islannissa Haukarin riveissä pelannut Osku Heinonen jatkaa loppukauden Italian kakkostasolla Serie A2:ssa pelaavassa San Giobbessa. Heinonen debytoi uuden joukkueensa riveissä viikonloppuna, kun San Giobbe kaatoi vieraskentällä sarjakakkosen Fortitudo Bolognan 88-84 (43-35). Heinonen heitti 11 pistettä, antoi syötön ja riisti kertaalleen. Voitosta huolimatta San Giobbe on lohkossaan viimeisenä.

Al Khor päätti Qatarin cupin lohkovaiheen voitolla voitettuaan Al Shamalin 84-71 (41-39). Mubashar Ali taituroi hurjan 26 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan täydentäen riviään myös riistolla ja torjunnalla. Al Khor jäi lohkossaan viimeiseksi.

Lassi Tuovi palasi apuvalmentajan rooliinsa Bolognan kohdatessa Euroliigan ottelussa Belgradin Punaisen tähden vieraskentällä. Kotijoukkue osoittautui liian vahvaksi ja Bologna taipui 79-94 (42-48). Bologna on Euroliigassa kahdeksantena.

Itävallan liigassa Swans Gmunden jätti Grazin vaille mahdollisuuksia voittaessaan kotonaan 77-63 (40-30). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue on sarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi