Korisliigan pronssiottelu kamppailtiin Töölön Kisahallissa keskiviikkona, 853 katsojan asiantuntevien silmien alla. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Helsinki Seagulls otti niskalenkin Kauhajoen Karhusta, karaten lopulta komeaan 93-77 (38-36) –kotivoittoon. Pronssimitali on Seagullsin historian ensimmäinen SM-tason mitali.

Keskiviikon pronssikamppailu kulki tasaisissa merkeissä aina kolmannen jakson puolivälin tienoille asti, Karhun sisäpelaajan Kammeon Holseyn kavennettua kotijohdon yhteen pisteeseen pelikellon näyttäessä lukemia 23:54. Seagulls-takamies Raymond Cowels käynnisti kuitenkin noin minuutin aikana tapahtuneen 10-0 –runin, jonka avulla isäntien kotijohto venyi numeroihin 57-46.

Tämän jälkeen lähimmäksi Karhu pääsi vielä kolmannella jaksolla, kun Juho Lehtorannan kolmonen kavensi kotijohdon seitsemään pisteeseen.

Päätösjakson tarinaksi muodostui ottelun voittotaistelun ratkettua Seagulls-laituri Jason Conleyn vahvat otteet. Ammattilaisuransa pronssiotteluun päättänyt Conley pussitti päätösneljänneksen aikana kahdeksan pistettä, joista viimeiset kaksi ottelun viimeiseksi koriksi jääneellä donkilla kymmenisen sekuntia ennen päätössummeria. Conleyn donkin myötä ottelun loppulukemiksi kirjattiin Kisahallin äänekkään kotiyleisön edessä Seagullsin 93-77 (38-36) –voittonumerot.

Lähde: Basket.fi