Susijengin EM-kotikisat jatkuvat lauantaina Sloveniaa vastaan. Kello 20 alkavassa kamppailussa on erityislataus, sillä Helsinki Arena on loppuun varattu. Kisahuumaan pääse käsiksi kuitenkin myös muualla, kun Suomen ottelua seurataan paikallisissa Sudenpesissä ympäri Suomen sekä Helsingissä Kansalaistorin Fanzonella.

Suomen hurmosmainen jatkoaikavoitto Ranskasta tullaan muistamaan vielä pitkään, mutta tänään Susijengi on jo uuden haasteen edessä: kuinka pysäyttää ärhäkästi hyökkäävä Slovenia. Susijengin Sasu Salin näkee, että Slovenian taustalla jyllää vahva koripallokulttuuri.

– Slovenia on kova korismaa, niin kuin entisen Jugoslavian maat yleensä. Paljon taitavia pelaajia, joilla on perustaidot hallussa. Kyllä siellä näkyy, että koris on kansan keskuudessa iso juttu. Goran Dragic on ihan kansallissankari siellä. Nämä nyt on Goranin viimeiset kisat, mutta ihan hyviä pelaajia näyttää sieltäkin olevan tulossa jatkoa ajatellen, Salin heittää viitaten Slovenian tulevaisuuden lupaukseen Luka Donciciin.

Suomi-Slovenia tänään Helsinki Arenalla klo 20. Ottelu näytetään Yle Areenassa kello 19.50 alkaen ja TV1:ssa 20:53 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton sivut.