Sasu Salin oli Teneriffan sankari auttaessaan joukkueen Espanjan Copa del Rey’n välierään. Elias Valtosen Manresan taival jäi sen sijaan puolivälieriin.

Salin upotti ottelun ainoan kolmen pisteen heittonsa tärkeään paikkaan, kun 43 sekuntia ennen loppua hän sukitti bonusviivan takaa Teneriffan pisteen johtoon ja se siivitti joukkueen lopulta 64-62 (36-23)-voittoon. Kokonaisuudessaan Salin keräsi neljä pistettä, kaksi syöttöä ja riiston. Lauantaina pelattavassa välierässä se saa vastaansa Real Madridin.

Elias Valtosen Manresa piti Barcelonaa reilun nneljänneksen, mutta sen jälkeen Barca lähti karkuteille voittaen lopulta 107-70 (52-42). Valtonen kirjautti joukkueensa isoimmat peliminuutit (29) ja kasasi sinä aikana seitsemän pistettä, syötön ja riiston.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin Strasbourg nappasi niukan 88-84 (41-40)-voiton Le Portelista. Luukas Vaara ei saanut peliaikaa. Strasbourg on äärimmäisen tasaisessa sarjassa kahdeksantena.

Islannin liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Shawn Hopkinsin Stjarnan kohtasi Carl Lindbomin KR:n. Hopkins oli ainakin kentän puolella tyly isäntä, kun Stjarnan voitti 90-79 (57-36). Hopkins rohmusi 18 pisteen, 12 levypallon ja kolmen syötön tupla-tuplan. Lindbom oli KR:n paras pistemies 17 pisteen saldolla ja lisäksi tilille kertyi viisi levypalloa ja syöttö. Stjarnan on viidentenä ja KR kymmenentenä.

Belgiassa Mikael Jantusen Oostende ja Topias Palmin Hubo Limburg ottivat jo tuntumaa tulevaa Belgian cupin finaalia ajatellen. Oostende jatkaa tappioitta voitettuaan Hubo Limburgin 99-82 (43-39). Limburgin tappio tiesi samalla sitä, ettei sillä ole mahdollisuuksia päästä runkosarjassa viiden joukkoon ja sitä kautta Elite Gold jatkosarjaan, johon mukaan tulevat myös Hollannin lohkon viisi parasta joukkuetta. Näin Limburgin kausi tulee jatkumaan Elite Silverissä.

Palmi heitti kaksi pistettä ja antoi yhden syötön. Jantunen ei pelannut ottelussa.

Lähde: Basket.fi