Sasu Salinin ja Teneriffan loisto-otteet saivat jatkoa Espanjan liigassa ja Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen sekä Ilari Seppälä pääsivät pitkästä aikaa pelaamaan.

Salin heitti 15 pistettä upottaen neljästä kolmen pisteen heittoyrityksestään kolme sisään ja lisäksi hän saalisti neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston Teneriffan voittaessa San Pablo Burgosin 84-79 (34-33). Emir Sulejmanovic jäi ilman tehomerkintöjä. Teneriffa on voittanut 12 peliä ja hävinnyt vain yhden.

LEB Orossa Alex Murphyn Granada hävisi hieman yllättäen kotonaan Palmalle 63-70 (29-35). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen, viiden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Granada on lohkossaan toisena kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi kotonaan niukasti Navarralle 52-55 (29-33). Aidoo kartutti tilastojaan kahdeksalla pisteellä, neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Benicarlolla on kolme voittoa ja viisi tappiota.

Ranskan ProB:ssä Henri Kantonon ja Ilari Seppälä pääsivät liki kahden kuukauden tauon jälkeen takaisin tositoimiin, kun Aix-Maurienne hävisi Bloisin vieraana 65-83 (34-47). Kantonen esitteli monipuolisuuttaan yhdeksän pisteen, kahdeksan levypallon ja kuuden syötön tilastoillaan ja Seppälä kasasi 11 pistettä ja kolme syöttöä. Molemmat suomalaiset uurastivat yli 33 minuuttia ottelussa. Aix-Mauriennella on nyt voitto ja tappio.

Italian liigassa Topias Palmin Cremona voitti viikolla Cantun selvästi 101-67 (51-36). Palmi esiintyi hienosti heittäen 10 pistettä, napaten neljä levypalloa ja syöttäen kertaalleen. Cremonalla on kahdeksasta pelistä neljä voittoa.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Pärnu ei tarvinnut Edon Maxhunin huippupeliä voittoon, kun Pärnu kaatoi Tallina Kalev/TLÜ:n selvästi 93-55 (48-32). Maxhuni merkkautti vajaassa 17 minuutissa 11 pistettä, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Pärnu porskuttaa Viron lohkon kärkipaikalla 11 voitolla ja kahdella tappiolla.

Alexander Madsenin VEF Riika jatkoi voittokulkuaan Latvian lohkon puolella voitettuaan Valmieran 87-81 (46-43). Madsenille merkittiin kuusi pistettä, neljä levypalloa ja syöttö. VEF Riika on voittanut kaikki 11 otteluaan.

Puolan liigassa Carl Lindbom auttoi kahdeksalla pisteellään, kuudella levypallollaan ja torjunnallaan Stal Ostrow Wielkopolskin 88-79 (38-37)-voittoon Anwil Wloclawekista. Voitto oli Ostrow Wielkopolskille kauden yhdeksäs 16 ottelusta.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds urakoi kolmessa ottelussa loppuviikon aikana, joista kaikista oli tuloksena tappio.

Ensimmäisessä pelissä Firebonds hävisi niukasti kärkijoukkue Gunma Thundersille jatkoajan jälkeen 92-98 (85-85, 43-44). Murphy hurjasteli ottelussa 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan ja tilastoihin kertyi myös syöttö, riisto ja torjunta.

Viikonloppuna Firebonds kohtasi kahdesti Koshigaya Alphasin. Ensimmäisessä ottelussa Murphyn ottelu jäi kesken jo vajaan yhdeksän minuutin jälkeen. Firebonds hävisi ottelun niukasti 81-83 (46-29). Murphy ehti tilastoida viisi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja kaksi torjuntaa.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Murphyä ei nähty kentällä ja Alphas vei sen nimiinsä selvästi 100-88 (39-42). Firebondsin saldo näyttää 13 voittoa ja yhdeksää tappiota.

Saksan Bundesliigassa Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheimin hieno alkukausi sai jatkoa 94-80 (39-32)-voitolla Oldenburgista. Merlins on voittanut kuudesta pelistään viisi.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi kotonaan Artland Dragonsille 90-97 (34-51). Elias Valtonen heitti Tigersille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja torjui vastustajan heiton kahdesti. Tigersilla on viidestä ottelusta yksi voitto.