Koripallon Mestarien liigassa saatiin lohkovaihe päätökseen ja EuroCupissa alkavat seuraavaksi pudotuspelit, kun jatkolohkojen viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona. Suomalaisista ainoastaan Sasu Salin jatkaa pelejään.

Salinilla ja Malagalla ei ollut enää panosta jatkolohkon päätösottelussa. Joukkueen sarjasijoitus ja tuleva vastustaja olivat jo selvillä ennen viimeistä peliä Belgradin Punaista tähteä vastaan. Malaga hävisi vieraskentällä selvästi 89-105 (41-57). Salin heitti ottelussa kuusi pistettä sekä sai kaksi merkintää sekä levypallo- että syöttötilastoihin. Malaga eteni lohkokakkosena kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtaa pudotuspeleissä ALBA Berliinin.

Shawn Huffin sekä Gordon ja Daniel Herbertin Frankfurt Skylinersin jatkohaaveet EuroCupissa olivat vesittyneet jo aiemmin eikä viimeisessä pelissä Kubania vastaan ollut muuta panosta kuin avausvoiton metsästys. Se jäi saavuttamatta, kun Skyliners hävisi 58-84 (34-38). Huff ei ollut mukana Venäjän matkalla. Huff tilastoi EuroCupissa 15 ottelussa keskimäärin 5,7 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,1 syöttöä.

Mestarien liigassa Lassi Tuovin Strasbourg ja Jamar Wilsonin Lietkabelis päättivät lohkovaiheen voittoihin, mutta se oli lopulta laiha lohtu, sillä molempien joukkueiden tie katkesi.

Strasbourg jäi kirvelevällä tavalla jatkopelien ulkopuolelle, vaikka se voitti vieraskentällä Oostenden jatkoajan jälkeen 100-94 (83-83, 40-36). Strasbourg ylsi tasapisteisiin kolmanneksi sijoittuneen Neptunas Klaipedan ja viimeisen jatkopaikan napanneen Promitheas Patrasin kanssa, mutta jäi jatkopelien ulkopuolelle huonomman keskinäisen vertailun vuoksi.

Lietkabelis päätti lohkovaiheensa komeasti 85-78 (41-48)-voittoon Fuenlabradasta. Wilson loisti ollen joukkueensa ykkösnimi 21 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja viidellä syötöllä. Wilsonin keskiarvoiksi Mestarien liigassa tulivat 10 pistettä, 3,2 levypalloa ja 3,4 syöttöä. Lietkabelis sijoittui lohkossaan lopulta viidenneksi.

Lähde: Basket.fi.