Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n alkuviikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat kaksinumeroisille luvuille heittäneet Sara Rokkanen, Elina Koskimies, Marianne Kalin ja Kia Vaalavirta.

Rokkasen Toledo palasi voittojen tielle kaatamalla Valparaison luvuin 65-59 (28-21). Kolmatta kauttaan ”Rocketsin” paidassa pelaava Rokkanen tehtaili pelaamassaan 27 minuutissa kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön sekä yhden torjunnan.

Viikon toisessa kamppailussaan Toledo jatkoi voittokulkuaan nujertamalla Belmontin vieraissa 78-69 (30-25). Rokkasen heittokäsi kävi entistä kuumempana hänen viimeistellessään 23 peliminuutissa 12 pistettä ja napaten toistamiseen kuusi levypalloa.

Myös Koskimiehen American pääsi kahden tappion jälkeen jälleen voitonmakuun, kun se nujersi UMBC:n kotihallissaan Washingtonissa numeroin 42-64 (15-40). Rankka neljän ottelun viikko ei näyttänyt painavan jaloissa, vaan American määräsi ottelun tahdin alusta lähtien vahvan heittopelinsä ansiosta ja Koskimies oli toinen kotijoukkueen kapellimestareista upottaen puoliaikaan mennessä neljä kolmen pisteen heittoa.

Kaikkiaan Koskimies pelasi 24 minuuttia, heitti 16 pistettä ja napsi kaksi levypalloa.

Lotta-Maj Lahtisen ja Georgia Techin voittoputki sai päätöksensä, kun vastaan asettui kivenkova Maryland, joka otti kauden seitsemännen voittonsa numeroin 54-67 (18-28). Lahtinen ansaitsi 28 minuuttia peliaikaa ja merkkautti itselleen tyylikkäät kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kuusi riistoa.

George Mason kärsi tappion vieraissa, kun kotijoukkue Howard oli parempi luvuin 59-73 (25-30). Marika Korpinen uurasti ottelussa 28 minuuttia, viimeisteli vierasjoukkueelle yhdeksän pistettä, nappasi kolme levypalloa sekä tarjoili yhden syötön.

Ninni Salmen Northern Illinois otti selkeän voiton kukistaen North Dakota Staten lukemin 63-81 (28-43). Salmi jäi 10 peliminuutissaan pisteittä, mutta taisteli joukkueelleen neljä levypalloa ja taiteili kaksi syöttöä.

Suomalaiskaksikko Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin tähdittämän Hofstran paukut eivät riittäneet loppuun saakka, kun vastaan asettui Sacred Heart, joka vei keskinäisen kamppailun nimiinsä lukemin 70-64 (35-40).

Kalin uurasti kauden isoimmat minuuttinsa ja sivusi samalla kauden piste-ennätystään tehoillen 33 minuutissa 14 pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden riiston. Karsten kirjautti yhden syötön pelaamassaan viidessä minuutissa.

Kia Vaalavirran San Francisco sai kylmää kyytiä kohdatessaan Washington Staten, joka merkkautti taululle voittolukemat 91-61 (61-26). Ottelussa 34 minuuttia huhkinut Vaalavirta oli 11 pisteellään joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistenainen.

Tulokaskauttaan pelaava Vaalavirta nappasi lisäksi kuusi levypalloa, jakoi neljä syöttöä ja torjui kertaalleen.

Ella Väätäsen Long Island tappiollinen kausi sai jatkoa, kun Massachusetts Lowell vei voiton niukasti 69-64 (32-21). Kentältä ottelun aloittanut Väätänen pelasi neljä minuuttia ja kirjautti tilastoihinsa kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Lähde: Koripalloliiton sivut.