Samuel Haanpään ja Argentiinan pääsarjaseura Obras Basketin tiet eroavat.

Haanpää siirtyi buenosairesilaisen Obras Basketin riveihin täksi kaudeksi ja ehti pelata 36 ottelussa tilastoiden keskimäärin 3,8 pistettä ja 1,3 levypalloa ottelua kohden.

– Tämä oli monen asian summa. Olimme hävinneet aika paljon pelejä ja joukkue halusi muutoksia. Uudeksi takamieheksi tuli NBA- ja Euroliigakokemusta omaava pelaaja ja lähtö osui sitten minun kohdalleni. Seura halusi päättää sopimukseni ja juttelimme asioista ja pääsimme sopuun ihan hyvistä ehdoista. Lopulta päädyimme ratkaisuun ihan yhteistuumin. Siinä mielessä ei jäänyt paha maku, Haanpää kertoo sopimuksen purun taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Haanpäälle kertyi peleissä peliaikaa keskimäärin hieman päälle 15 minuuttia ja rooli jäi lopulta odotettua ja toivottua pienemmäksi.

– Koko kautta varjosti se, että meidän parhaat korintekijämme pelasivat samalla pelipaikalla. Minulle aukesi sitten mahdollisuus, jos he olivat loukkaantuneina. Aina, kun tuli enemmän minuutteja, niin peli kulki.

Kokonaisuudessaan Haanpää pitää kuitenkin Argentiinan kokemusta positiivisena.

– Kokemuksena tämä on ollut hyvä ja olen iloinen, että tuli lähdettyä. Tämä on ollut opettava ja silmiä avaava eikä monella ole mahdollisuutta päästä kokemaan tällaista. Olin kuitenkin puoli vuotta joukkueessa ja sarjassa, jossa pelaajat vaihtuvat tiuhaan. Täällä näki vähän erilaisen maailman myös ammatillisella puolella ja olen tosi iloinen, että se tuli nähtyä. Paljon tuli kokemusta ja tietyllä tapaa tämä kuuluu tähän ammattiin ja se on osa tätä.

Jatkostaan Haanpää ei osaa vielä sanoa mitään.

– Olen vielä Argentiinassa ja monessa paikassa kaudet ovat lopuillaan ja siirtoikkunatkin kiinni. Katsotaan mitä vaihtoehtoja voisi olla tarjolla. En kuitenkaan lähde ihan mihin vain, vaan kyllä siinä täytyy olla joku ajatus ja järki, Haanpää kertoo tilanteestaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote