Korisliigassa väkevää joukkuetta kasaava Salon Vilpas on solminut sopimuksen amerikkalaisen Javontae Hawkinsin, 23, kanssa.

Laiturin paikalla pelaavalle 196-senttiselle Hawkinsille sopimus Suomeen on ensimmäinen askel ammattilaisena. Seniorikaudellaan Hawkins pelasi NCAA1:n Fordhamin yliopistossa. Hän aloitti 2012 South Floridassa, josta tie vei kahdeksi vuodeksi Eastern Kentuckyyn (17,0/4,8/2,1 syöttöä). Valmennusjohdon siirryttyä Fordhamiin Hawkins päätti seurata perässä ja pelasi päätöskautensa 14,0 pisteen ja 4,9 levypallon keskiarvoilla.

– Etsimme monipuolista kolmospaikan pelaajaa, joka olisi riittävän atleettinen ja iso. Pelaajan pitäisi pystyä puolustaa useampaa pelipaikkaa. Hyökkäyksessä tulisi pystyä viimeistellä nopeita, päästä renkaalle, pystyä levittämään kenttää sekä luoda etuja 1 vs 1. Kolmosen pitäisi hakea myös merkittävä määrä levypalloja. Uskon, että Hawkinsilla on edellytykset tehdä nämä asiat. Rookiena hänellä menee varmasti aikaa oppia eurooppalaista koripalloa, mutta potentiaali on olemassa, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo Vilppaan tiedotteessa.

Vilppaalla on nyt sopimukset Hawkinsin lisäksi Aaron Jonesin, Teemu Rannikon, Matias Ojalan, Juho Nenosen, Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Miikka Luosmaan, Riku Laineen ja Topias Kuukkasen kanssa.

 

Lähde: Salon Vilppaan tiedote