Salinin Malaga tarrasi kiinni EuroCupin jatkopaikkaan, Koposen Bayernin voittoputki Bundesliigassa jatkuu

© Kuva: Juha Tamminen

Sasu Salinin edustama espanjalaisseura Malaga nappasi arvokkaan voiton EuroCupissa ja otti tiukan otteen jatkopaikkaan. Iloinen suomalaisuutinen oli myös Petteri Koposen Bayern Münchenin voittoputken jatkuminen Saksan Bundesliigassa.

Malaga haki arvokkaan 78-77 (40-38)-voiton Limogesin vieraana ja otti harppauksen kohti jatkopaikkaa. Malaga on lohkossaan toisena kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, kun EuroCupin jatkolohkoa on pelaamatta kaksi kierrosta. Salin tilastoi ottelussa kolme pistettä, levypallon, syötön ja kolme riistoa.

Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi ilman avausvoittoaan EuroCupin jatkolohkossa hävitessään ASVEL Lyon-Villeurbannelle 52-75 (16-38). Shawn Huff kokosi neljä pistettä, kuusi levypalloa, syötön ja torjunnan. Erik Murphy ei ollut Frankfurtin kokoonpanossa.

Jamar Wilsonin 10 pistettä eivät riittäneet Lietkabelisille voittoon Mestarien liigan ottelussa Dijonia vastaan. Ranskalaisjoukkue oli kotikentällään vahvempi 99-91 (37-44). Wilson kasasi tilastoriviinsä myös kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Lietkabelis on lohkossaan viidentenä.

Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg taipui Mestarien liigassa kreikkalaiselle Promitheasille 64-77 (41-39). Strasbourg putosi tasaisessa lohkossa kuudenneksi.

Bayern Münchenin tili säilyi puhtaana Saksan Bundesliigassa, kun se haki 84-71 (45-32)-voiton Göttingenin vieraana. Koponen heitti seitsemän pistettä, kahmi kolme levypalloa ja antoi neljä syöttöä.

Espanjan LEB Orossa Roope Ahonen johdatti Oviedon 82-62 (41-26)-voittoon Caceresista. Ahonen operoi 11 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä. Matti Nuutinen oli sivussa loukkaantumisen takia. Voitolla Oviedo nousi sarjassa jo toiseksi.

Antti Kanervon Stjarnan eteni Islannin cupin Final Four -turnaukseen voittamalla Tindastöllin 81-68 (46-42). Kanervo auttoi joukkuettaan 11 pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.