Roope Ahosen, 29, kausi Espanjan LEB Orossa loppui kesken leikkausta vaatineen vakavan alaraajavamman vuoksi.

Ahonen leikattiin 18.2. ja sen jälkeen alkoi kuukausia kestävä kuntoutusjakso. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt suunnitelmien mukaan eikä takapakkeja ole tullut. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olosuhteet ovat tällä hetkellä erityislaatuiset.

– Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä kuntoutumiseen ja vamma on hyvin parantunut. Oikeaan suuntaan ollaan menossa ja tämä vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Tässä on oltu karanteenissa, niin on ollut aikaa tehdä kuntoutusta, Ahonen kertoo kuulumisiaan Basket.fille.

Ahonen päätti jäädä Espanjaan kuntouttamaan, sillä seura tarjosi siihen hyvän tukiverkoston ja puitteet. Nykytilanteessa Ahonen joutuu harjoittelemaan yksin kotonaan, mutta sekin on saatu järjesteltyä jouhevasti.

– Joukkue halusi auttaa tosi paljon ja minulla oli täällä valmentajat, fasiliteetit ja fysioterapeutit käytössäni koko ajan sekä sain olla lisäksi joukkueen mukana. Siksi päätin jäädä tänne jopa tässä tilanteessa. Nyt minulla on kaikki tarvittava kotona ja valmentajien kanssa toimimme videon välityksellä. Kaikki on mennyt suht hyvin, vaikkei ulos tai salille ole päässytkään.

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan LEB Oron nousijasuosikkeihin lukeutuvan Breoganin riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Optio olisi astunut voimaan automaattisesti, mikäli Breogan olisi kauden päätteeksi juhlinut sarjanousua. Sarjan keskeytyshetkellä Breogan oli tiukasti kärkitaistelussa mukana. Espanjan koripalloliitto tekee seuraavia päätöksiä sarjojen jatkoa ajatellen 14.4., mutta Ahonen ei näe sarjoja pelattavan loppuun.

– Isolla todennäköisyydellä sarja suljetaan eivätkä pelit enää jatku. Sitten edessä ovat taas sopimusneuvottelut, Ahonen kertoo.

Lähde: Basket.fi