Yhdysvaltojen yliopistosarjassa naisten NCAA:ssa nähtiin viikonloppuna pirteitä suomalaissuorituksia, kun Tuuli Menna ja Marika Korpinen takoivat kaksinumeroiset lukemat ja Marianne Kalinin vahva levypallotyöskentely kiritti Hofstran voittoon.

Hofstran ja UMBC:n kohtaamisessa pisteet olivat tiukassa, mutta tasainen ottelu kääntyi lopulta Hofstran 45-42 (22-22) -voittoon. Marianne Kalin nousi tärkeään rooliin tehoillen kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä ja huimat 13 levypalloa 30 minuutissa jääden kahden pisteen päähän kauden ensimmäisestä tupla-tuplastaan. Joukkuekaveri Sandra Karsten merkkautti 18 minuutissa yhden levypallon sekä yhden syötön.

George Mason nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaataen Eastern Kentuckyn vieraissa numeroin 91-75 (38-37). Marika Korpinen ahersi kentän molemmissa päissä viimeistellen 29 peliminuutissa 10 pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä, kolme riistoa sekä yhden torjunnan.

Sara Rokkasen
Toledo joutui haastavaan koitokseen kotonaan Savage Arenalla, kun vastaan asettui hallitseva mestari ja kuluvan kauden toiseksi rankattu Notre Dame. Toledo kovasta taistelusta ja hyvästä vastuksesta huolimatta Notre Dame nappasi ottelusta voiton luvuin 72-56 (43-37) ja katkaisi samalla kotijoukkueen neljän ottelun voittoputken. Rokkanen uurasti 33 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja joukkueensa parhaana viisi syöttöä.

Venla Variksen Grand Canyon sai kotikentällä vastaansa Montanan, joka otti ohjat jo ensimmäisellä puoliskolla ja viimeisteli lopulta voittolukemat 69-47 (31-26). Varis urakoi aloitusviisikossa 33 minuuttia ja kolme pistettä.

Robert Morrisin tappioputki sai jatkoa, kun Kent State repäisi kolmannessa erässä itselleen kahdeksan pisteen etumatkan ja piti sen loppuun asti merkkauttaen taululle 54-46 (20-22) -loppulukemat. Nina Augustin nappasi kahdeksassa peliminuutissaan yhden puolustuslevypallon.

Ninni Salmen Northern Illinois kohtasi viikonlopun Compass Challengen ensimmäisessä ottelussaan Southern Illinoisin, joka osoittautui liian kovaksi palaksi ja vei voiton lukemin 73-82 (40-42). Salmi pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän nosti kaksi pistettä ja repi yhden levypallon.

Turnauksen toisessa ottelussaan Northern Illinois sai vastaansa Western Illinoisin, joka kaatui ”Huskiesin” käsittelyssä lukemin 61-86 (24-40). Ottelun sankariksi nousi Salmen joukkuetoveri Mikayla Voigt, joka tykitti käsittämättömän tupla-tuplan 52 pistettä ja 11 levypalloa. Salmi kirjautti tilastoriviinsä 10 peliminuutissa yhden levypallon.

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattan joutui tyytymään kahteen tappioon viikonlopun Manhattan Classicissa. Ensimmäisessä ottelussa Drexel otti voiton lukemin 53-39 (24-13). Menna toi joukkueelleen kaksi pistettä, viisi levypalloa kaksi syöttöä 23 minuutissa. Mäkelä merkkautti 14 peliminuutissa yhden levypallon, yhden syötön sekä yhden riiston.

Toisessa ottelussa Manhattan sai vastaansa Wright Staten, joka vei ensimmäisen puolikkaan karusti luvuin 31-14. Manhattan heräsi otteluun toisella puoliskolla Tuuli Mennan pirteiden esitysten saattelemana, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt kuromaan eroa umpeen, vaan Wright State vei ottelun nimiinsä loppunumeroin 60-44 (31-14). Menna nousi joukkueensa parhaaksi pistenaiseksi upottaen 11 pistettä, kauhoen kahdeksan levypalloa, tarjoillen kolme syöttöä ja riistäen kahdesti 27 minuutissa. Sini Mäkelä nappasi 10 peliminuutissa viisi levypalloa.