Pirkka Street Basket riemastutti Munkkiniemessä – mukana tutut kasvot Susijengistä ja Susiladiesistä

© Kuva: Getty Images

Pirkka Street Basket -kiertueen matka jatkui pääkaupunkiseudulla ja torstaina tapahtuma järjestettiin Munkkiniemen Paltsin kentällä. Mukana tapahtumaa mahdollistamassa olivat K-Supermarket Munkin kauppiaat Sirkku ja Erkki Kääpä, jotka tarjosivat 400 koululaiselle terveelliset pelieväät ja seurasivat innoissaan vauhdikasta menoa.

– Kun ajoimme kaupalta tänne pelipaikalle, oli isoja kouluryhmiä kulkemassa jonossa tänne samaan suuntaan. Siinä oli jopa sellaista suuren urheilujuhlan tuntua, totesi pilke silmäkulmassa kauppias Erkki Kääpä.

– Mielellään tuemme junioriurheilua ja liikuntaa. Ja tätä menoa täällä katsoo mielellään, jatkoi Erkki Kääpä.

K-Supermarket Munkki ja ToPo järjestivät tapahtuman yhdessä nyt toista kertaa. Kentänvalvojina ja kasausapuna tapahtumassa oli jälleen Munkkiniemen yhteiskoulun korispelaajia. Tiivis yhteistyö takasi sen, että tapahtumassa oli mahtava tunnelma ja mikä tärkeintä, lapset saivat nauttia hyvistä peleistä.

Munkkiniemessä nähtiin tuttuja kasvoja myös Susijengistä ja Susiladiesistä, kun Susi-maskotti, Taru Tuukkanen ja Carl Lindbom olivat mukana tapahtumassa. Susi säväytti tanssitaidoillaan flossaten koululaisten mukana. Pelaajat sen sijaan pääsivät haastamaan joukkueita peleissä sekä jakamaan muutamia pelivinkkejä.

– Calle kertoi mulle, että jos on isompi pelaaja edessä niin pitää vaan ite pysyy myös siinä isona, kertoi ylpeänä Haukansilmä-joukkueessa pelannut Emil.

Suomen Koripalloliitto täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja seurat ovat olleet Koripalloliiton toiminnan ytimessä koko tämän ajan. Pirkka Street Basket -tapahtumia mukana järjestävistä seuroista kerätään pieni fakta seuran omasta historiasta kiertueuutisten yhteyteen.

Torpan Pojat eli ToPo perustettiin vuonna 1932. Seuran toiminta perustui aluksi yleisurheiluun ja olympiavuonna 1952 mukaan toimintaan tuli myös koripallo. Koripallotoiminta kasvoi nopeasti niin suureksi, että yleisseurasta tuli koripallon erikoisseura. Seuran nimen historiasta liikkuu erilaisia versiota, mutta varmaa on se, että nimi liittyy osittain Munkkiniemen legendaariseen ravintola Kalastajantorppaan.

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.