Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

Mestarien liigassa Madsenin VEF Riika sinetöi jatkopaikkansa voittamalla lohkovaiheen viimeisessä ottelussa kreikkalaisen Peristerin 60-57 (40-27). Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Peristeri nousi tasoihin viisi sekuntia ennen loppua, mutta VEF:n viimeisessä hyökkäyksessä Madsenin syöttö löysi Kristers Zoriksin, joka pisti kolmen pisteen heiton sisään sekunti ennen summeria. Peristerin viimeinen yritys meni epätoivoiseksi ja näin VEF Riika eteni Mestarien liigassa jatkoon SIG Strasbourgin seuraksi. Tiistaina 26 vuotta täyttänyt Madsen kirjautti 34,5 minuuttia, joka oli joukkueen korkein minuuttimäärä ja tilastoihin kertyi myös viisi pistettä, 10 levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja kaksi torjuntaa.

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg oli jo lohkovoittonsa varmistanut, kun se kohtasi merkityksettömässä ottelussa Rytas Vilnan. Strasbourg hävisi vieraskentällä 77-81 (36-38).

FIBA Europe Cupissa Petteri Koponen oli pirteänä, kun Pallacanestra pelasi kaksi ensimmäistä lohkovaiheen otteluaan.

Ensimmäisessä pelissään Reggiana voitti belgialaisen Belfius Mons-Hainaut niukasti 70-69 (37-32). Koposen pitkä pelitauko ei ole näkynyt hänen heittotarkkuudessaan, sillä hän heitti kolmen pisteen heittonsa 4/7 ja upotti myös molemmat vapaaheittonsa keräten yhteensä 14 pistettä. Koponen nappasi myös kaksi levypalloa.

Toisessa ottelussa Reggiana kohtasi kreikkalaisen Iraklisin ja taipui niukasti 74-78 (46-38). Tällä kertaa Koponen heitti puolet kolmen pisteen yrityksistä sisään saalistaen yhdeksän pistettä. Tilastoriville merkittiin myös kaksi levypalloa ja syöttö. Reggiana pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa perjantaina.

Carl Lindbomin joukkue Stal Ostrow Wielkopolski aloitti FIBA Europe Cupin lohkovaiheen voitolla. Stal Ostrow Wielkopolski kaatoi unkarilaisen Szolnoki Olaj’n 90-80 (47-41). Lindbom heitti kolme pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi syötön. Stal Ostrow Wielkopolskin seuraavat pelit ovat torstaina ja perjantaina.

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun Pärnu jyräsi Tartto Ülikoolin 87-65 (49-36). Maxhuni merkkautti yhdeksän pistettä, yhden levypallon, seitsemän syöttöä ja riiston. Pärnu nousi Viron lohkon kärkipaikalle.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds hävisi Sendai 89ersille 78-88 (35-45). Murphy kasasi yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Firebondsilla on 14 voittoa ja 17 tappiota.

Lähde: Basket.fi