Suomalaispelaaja Petteri Koposen edustama FC Barcelona pelaa tällä viikolla kaksi tärkeää ottelua. Torstaina joukkue pelaa Euroliigan ottelun Kazania vastaan ja sunnuntaina Real Madrid haastaa Blaugranan El Clásicossa.

Viime viikolla Barca hävisi rumasti Moskovan TsSKA:lle 61-85. Nyt Susijengin ykköspelaaja Koponen painottaa, että joukkueen on pestävä kasvot kunnolla loppuviikon otteluissa.

– Meidän on pystyttävä pelaamaan kotona omien faniemme edessä huomattavasti paremmin, Koponen painottaa Ylen blogissaan.

Euroliigassa Barcan mahdollisuudet päästä jatkoon ovat pienet, mutta Espanjan liigassa tilanne on huipputasainen. Barcelona on viidentenä sarjassa, Real Madrid kolmantena. Sarjaa johtaa Teneriffa, joka kukisti viime viikonloppuna Realin.

Sunnuntainen El Clásico asettaa omat odotuksensa Koposelle.

– Se on taas yksi isoista peleistä. Viimeksi he nöyryyttivät meitä kotona 63-102. Meidän täytyy pelata hyvin taistellaksemme voitosta. Pystymme paljon parempaan.

Koponen vaatii itseltäänkin parempaa kentällä, vaikka pelaaminen on ollut suurimmaksi osaksi vähintään kelvollista.

– Omalta kohdalta pelit ovat menneet ihan kohtalaisesti. Olen sanonut koutsille, josko saisin vähän settejä myös itselleni. TsSKA tuplasi minut jokaisessa palloskreenitilanteessa ja jouduin aina syöttämään pallon pois, mutta viikonloppuna sain Murciaa vastaan vähän pick ’n’ roll -peleistä jaeltua syöttöjä. Ainahan sitä toivoisi lisää settejä, mutta valmentaja päättää miten pelataan ja me yritämme kentällä toteuttaa niitä asioita mahdollisimman hyvin.

– Tuntuu siltä kuitenkin, että valmentaja on ollut ihan tyytyväinen peleihini, sillä vastuuta ja luottamusta on tullut. Toivottavasti pystyn jeesaamaan joukkuetta jatkossakin. Kausi on ollut vaikea, mutta meillä on vielä muutama kuukausi aikaa lisätä vauhtia. Omalta kohdaltani vauhtiin tuli pieni notkahdus tässä parina viime päivänä sairastelun myötä, mutta nyt olo tuntuu jo paljon paremmalta ja olen pelikunnossa torstaina, Koponen lupaa.

Euroliigan ottelu Barcelona-Unics Kazan pelataan tänään torstaina 9.3. kello 22 alkaen ja Espanjan liigan sarjapeli Real Madrid-Barcelona sunnuntaina 12.3. kello 19 alkaen.