Suomalainen huippukoripalloilija, Espanjan jättiläistä Barcelonaa edustava takamies Petteri Koponen on luottavainen niin ikään Susijengissä eli koripallomaajoukkueessa pelaavan Lauri Markkasen edustaman Arizona Wildcatsin suhteen. Wildcats selviytyi perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa jatkoon NCAA-yliopistosarjan lopputurnauksen avauskierrokselta kaatamalla North Dakotan 100-82.

Markkanen, 19, kunnostautui heittämällä 20 pistettä joukkueelleen. Markkanen on ollut koko kauden yksi NCAA:n kärkinimistä.

Koponen on samoilla linjoilla muiden analyytikkojen ja listaajien kanssa: Markkanen siirtynee pois NCAA:sta tämän kauden jälkeen – todennäköisesti NBA:han.

– Uskon tämän olevan Laurin ainoa vuosi yliopistossa ja toivottavasti hän käyttää sen hyödyksi ja menee pitkälle ja Final Fouriin, Koponen kirjoitti Ylen blogissaan.

– March Madness on USA:ssa äärimmäisen seurattu tapahtuma ja paineet sekä fanien että median puolelta ovat kovat. Lauri on kuitenkin tervepäinen nuori mies, joka on ehtinyt jo kauden mittaan näyttää, että pystyy käsittelemään paineet. Tämä on hyvää valmistautumista ammattilaisuutta varten, jossa fanit ovat aina läsnä. Olen varma, että hän pystyy vain keskittymään olennaiseen.

Koposellakin oli nuorempana mahdollisuus siirtyä yliopistosarjaan. Hän ei kuitenkaan halunnut.

– Minulla oli aikoinaan myös kyselyjä yliopistoihin, mutta minulla oli aina selvää, että menen Eurooppaan pelaamaan. Halusin tavallaan seurata Teemu Rannikon jalanjälkiä. Olemme jutelleet tästä Teemun kanssa ja meidän pelipaikalle on USA:ssa tunkua, että läpimurto voisi olla vaikeampaa.

Koposen blogin Ylen sivuilta voit lukea kokonaisuudessaan täältä.