Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

– Huhtikuussa tuli San Antoniosta soitto, että kiinnostaisiko minua auttaa heitä kesäliigan valmennuksessa, Tuollaiseen tarjoukseen tietysti vastataan noin lähtökohtaisestikin myöntävästi, Koponen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Lähempänä kesää tuli samanlaisia soittoja muistakin NBA-joukkueista, mutta Spurs tuntui hyvältä valinnalta. San Antonio on perinteisesti yksi NBA:n eurooppalaisinta koripalloa pelaavista joukkueista, mikä tuntui hyvältä tällaisesta pitkän linjan eurokorisfanista.

Koponen lentää San Antonioon heti alkavalla viikolla järjestettävän NBA-draftin jälkeen. Spurs leireilee Sacramentossa muutaman päivän ennen perinteistä Las Vegasin kesäliigaa, joka pelataan 12.–22. heinäkuuta.

Edessä on myös tietynlainen kotiinpaluu, sillä NBA:han kesän 2007 draftin 1. kierroksen 30. varauksena huudettu Koponen edusti Portland Trailblazersia Las Vegasin kesäliigassa 2007 ja 2008.

– Kivalta ja nostalgiselta tuntuu tietenkin mennä takaisin, nyt vähän erilaisessa roolissa, naurahtaa Koponen.

– Roolituksista ja työnjaosta emme ole vielä ehtineet sen tarkemmin puhua, mutta nyt alkuviikolla pidetään ensimmäinen valmentajien palaveri. Innostuneesti ja mielenkiinnolla lähdetään tätä haastetta kohti ja katsotaan, mihin se johtaa.

Vuosi sitten NBA:n kesäliigassa nähtiin suomalaisia kaksin kappalein, kun Mikael Jantunen edusti pelaajana Golden State Warriorsia ja Lassi Tuovi toimi Utah Jazzin kesäliigajoukkueen vierailevana valmentajana.

Lähde: Basket.fi