Espanjan liigan pudotuspelien päättymisestä asti yläraajavammaansa kuntouttanut Petteri Koponen palaa tositoimiinperjantaina, kun Susijengi kohtaa Hartwall Areenan EM-kisakenraalissa Venäjän. Suomen 100-vuotisjuhlamaaottelu on samalla susifaneille kesän ensimmäinen tilaisuus nähdä Lauri Markkanen ja Teemu Rannikko kotiparketilla.

Täysipainoisen joukkueharjoittelun viikko sitten aloittanut Koponen viiletti kentälle ensimmäistä kertaa tänä kesänä viime lauantaina, kun Susijengi kohtasi Prahassa suljetuin ovin pelatussa scrimmage-ottelussa Tshekin.

Koposen kuntoutuminen keväisestä yläraajavammastaan on edennyt aikataulun mukaisesti, ja 123 A-maaottelua pelanneen Susijengi-veteraanin kesän ensimmäinen maaottelu on vuorossa perjantaina Hartwall Areenalla Venäjää vastaan.

– Vieläkään en ole ihan sataprosenttisessa kunnossa, mutta olen paremmassa vireessä kuin viikko sitten ja paljon paremmassa kuin kaksi viikkoa sitten, Koponen sanoo Koripalloliiton sivuilla.

– Sormet ovat syyhynneet päästä takaisin pelikentälle jo pitkän aikaa ja mikäs sen mukavampaa kuin päästä tekemään paluu kotiyleisön edessä. On sekä mulle että koko jengille äärimmäisen tärkeää saada vielä yksi maaottelu alle ennen kuin kisat alkavat.

Susijengi pelasi edellisen kotimaaottelunsa heinäkuun lopussa Tampereella Latviaa vastaan. Sitten Latvia-ottelun on Susijengi saanut Koposen lisäksi riveihinsä NBA:n kesäliigasta palanneen Lauri Markkasen sekä kolmen vuoden tauon jälkeen joukkueeseen palanneen Teemu Rannikon.

Susijengin sentteri Gerald Lee Jr. on puolestaan yhden ottelun päässä sadannesta miesten A-maaottelustaan. Uudenkaupungin Korihaiden kasvatilla on tilaisuus saavuttaa haamuraja perjantaina.

Susijengi ja Venäjä kohtaavat Suomen 100-vuotisjuhlamaaottelussa perjantaina 25.8. Hartwall Areenalla. Ottelu alkaa klo 20:00, ovet aukeavat 18:30. Suora lähetys ottelusta käynnistyy TV2:lla klo 19:45.