Lauri Markkanen on avannut NBA-kauden erinomaisesti. Suomalainen on takonut keskimäärin 21,7 pistettä ja kahminut 9,0 levypalloa ottelua kohden.

Mediassa on alettu jo kysyä, onko Markkanen liian hyvä Utah Jazziin, jonka piti yrittää pikemminkin hävitä tahallaan ja olla mahdollisimman huono joukkue. Utah kun rakentaa joukkuetta uudestaan ja tavoittelee monen muun joukkueen tavoin varmana ykkösvarauksena pidettyä Victor Wembanyamaa.

– Isä Pekka Markkanen sanoi iltapäivälehdessä, että Lauri voi olla Utahissa viisi vuotta tai hänet voidaan treidata vaikka huomenna, Unibetin Triplatupla-podcastissa pyöritellään.

– Kyllähän Laurin arvo on noussut alkukaudesta. Sitä kautta Utahin on mahdollista saada enemmän vaikka draftipickejä (varausvuoroja). Samalla Lauri on nostanut omia osakkeitaan. Voidaan puhua vaikka Bostonista tai vastaavista, jotka taistelevat finaaleista tai playoff-paikoista.

– Toisaalta tämä ei osu yhtään siihen aikajanaan, mitä Utahissa yritetään rakentaa. Tuntuu mahdottomalta yhtälöltä. Toisaalta taas ei sitä Wembanyamaa saa välttämättä kuitenkaan, vaikka kuinka yrittäisi.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä.