Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi ensimmäiset uuden tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätökset. Koripallolle myönnettiin tukea 350 000 euroa.

Huippu-urheiluyksikkö jakoi vuodelle 2018 kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistukea yhteensä 3 223 760 euroa. Summalla tuetaan sellaisia kansainvälisen tason valmentautumisprosesseja, joihin myös laji itse satsaa ja uskoo merkittävästi. Koripallon tuki kasvoi vuodesta 2016 60 000 eurolla 350 000 euroon.

– On ilahduttavaa, että työhömme uskotaan ja sitä arvostetaan, ja että Olympiakomiteassa on osaamista arvostaa pitkäjänteistä työtä, Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsee Koripalloliiton sivuilla.

– Vaikka koripallon parissa tehty rytminmuutos on jo vuosikymmen mittainen panostus, niin samalla ymmärrämme olevamme vasta matkan alussa ja paljon työtä on vielä tehtävänä. On ollut upea elää aikaa, jolloin olemme yhdessä onnistuneet yhdistämään voimamme paremman huomisen puolesta. Tästä kuuluu kiitos kaikille lajin parissa toimiville – yhtä paljon heille, jotka toivottavat uudet pelaajat tervetulleiksi ensimmäisiin harjoituksiin, kuin heille, jotka tukevat näiden nuorten matkaa susipolun eri vaiheissa.

– Myös tässä mielessä Olympiakomitean tunnustus, apu ja tuki tuntuvat hyvältä, sillä kaikki, jotka urheilussa saavat maistaa menestyksen hedelmää, tietävät että urheilussa jos missä menestys liittyy vahvasti yhdessä tekemiseen ja pitkäjänteisyyteen, Dettmann painottaa.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken mukaan tukijärjestelmän tavoitteena on nostaa rimaa ja tekemisen tasoa, ja hänen mukaansa koripallo on täyttänyt täysin vaaditut kriteerit.

Koripallossa on toteutettu jo pitkään strategisia valintoja, joiden tulokset alkavat hiljalleen näkyä. Nuorten pelaajien kehittäminen on keskitetty Helsinki Basketball Academyyn Pohjois-Haagan yläkoulun ja Mäkelänrinteen lukion yhteyteen, jolloin pelaajat pääsevät harjoittelemaan ammattivalmentajien johdolla hyvissä olosuhteissa kaksi kertaa päivässä.

Osa tuesta kohdennetaan maajoukkueiden Open Gym -toimintaan, jossa nuoret maajoukkuepelaajat pääsevät harjoittelemaan kesällä A-maajoukkueen pelaajien kanssa. Näin yhdessä tekemisestä saadaan irti paras mahdollinen anti ja parhaat pelaajat pääsevät harjoittelemaan parhaiden kanssa.