Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

Suomen juniorimaajoukkueissa 20 maaottelua pelannut Nkamhoua siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan high school -koripalloa kesällä 2017 ja edusti NCAA-liigassa Tennesseetä vuosina 2017–21.

Viimeisellä kaudellaan Tennesseessä (2022–23) Nkamhoua urakoi ”Volunteersille” 11,0 pistettä, 5,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä ottelua kohden. Vuotta aiemmin Nkamhoua uurasti joukkueen aloitusviisikossa sen voittaessa Southeast-konferenssin mestaruuden. Päättyneellä kaudella Nkamhoua edusti NCAA:ssa Michigania.

Nkamhoua debytoi Susijengissä kesällä 2021 ja on tähän mennessä pelannut 22 miesten maaottelua 9,3 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoin. Nkamhoua kuului myös Suomen MM-kisajoukkueeseen kesällä 2023 Okinawalla.

Lähde: Basket.fi