Niinhän se on, että tulevia maajoukkuepelaajia kasvaa lahjakkuuden, mutta myös hyvän valmentamisen ansiosta.

Suomalaisen koripallon kannalta olikin ilahduttavaa, että vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä.

Tällä kertaa Nuorisovalmennusseminaarin avauksessa avattiin seminaarin lisäksi muutakin, kun Koripalloliiton ja Kisakallion yhteisen osaamiskeskuksen Assist Centerin avajaisia vietettiin samassa yhteydessä. Lisäksi paikalla olivat vasta aloittaneen Juniorivalmennusverkoston valmentajat. Myös Nuorisovalmennusseminaarin tämän kertainen teema – Parempia harjoituksia – nivoutuu Assist Centerin toimintaan, sillä samalla nimellä on käynnissä prosessi, jonka tarkoituksena on kehittää työkaluja koripalloharjoitusten laadun parantamiseen Suomessa.

– Vaikka Nuorisovalmennusseminaarilla on jo pitkät perinteet ja vakiinutunut asema vuosikierrossa, oli tällä kertaa monella tapaa erityinen fiilis. Varsinkin Juniorivalmennusverkoston käyntiin polkaisu tuntui todella hyvältä. Olen myös erittäin ylpeä jokaisesta esiintyjästä. Meidän valmentajiemme halu ja kyky jakaa omaa osaamistaan muille on esimerkillistä, toteaa seminaarista vastannut Jussi Räikkä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.