Lauri Markkanen on pelannut yli odotusten NBA:ssa ja ottanut heti ison roolin perinteikkäässä Chicago Bullsin organisaatiossa.

Nuori suomalainen teki jo NBA-historiaakin. Hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen tulokaspelaaja, joka on heittänyt 10 kolmen pisteen heittoa ensimmäisen kolmen ottelun aikana.

Tulokastilastoissa 16,3 pisteen keskiarvolla koreja upottanut Markkanen on pistekeskiarvossa toisena ja vain 0,1 pistettä jäljessä Philadelphian Ben Simmonsia. Bullsin superrookie teki edellisessä pelissä 19 pistettä, kun Simmons jäi 14 pisteeseen. Koko ajan parantava Markkanen ohittaa Simmonsin tätä menoa hyvin pian, ehkä jo tämän yön ottelussa Atlantaa vastaan.

Koko NBA:n pistekeskiarvovertailussa Markkanen on sijalla 47. Bullsin sisäisessä vertailussa Markkanen on toisena. Justin Holiday on tehnyt 18,3 pistettä per ottelu.

Tulokkaiden levypallotilastossa Markkanen on toisena (9,3) ja ykkösenä puolustuspään levypalloissa (8,0). Kolmen pisteen heittoja Markkanen on upottanut tulokkaista eniten ja ne ovat uponneet korirenkaan läpi 45,5% tarkkuudella.