Naisten yliopistoparketeilla NCAA:ssa nähtiin kaksi kymmeneen pisteeseen yltänyttä suomalaispelaajaa.

Kia Vaalavirran San Francisco joutui tyytymään toiseen perättäiseen tappioon, kun UT Arlington osoittautui piirun verran paremmaksi loppunumeroin 80-73 (43-33). Vaalavirta käytti 13 peliminuuttiaan tehokkaasti iskien 10 pistettä, napaten viisi levypalloa, riistäen kahdesti ja torjuen kerran.

NCAA:ssa nähtiin kauden kolmas suomalaiskohtaaminen, kun Venla Variksen Grand Canyon sai vastaansa Ella Väätäsen Long Islandin isännöimänsä Thanksgiving Showdown-turnauksen päätöspäivänä. Tasaiseen vääntöön saatiin ratkaisu vasta jatkoajalla, kun Grand Canyon upotti onnistuneen kolmosen summerin soidessa ja iski taululle voittolukemat 62-65 (54-54). Varis merkkautti ottelussa kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhtä monta syöttöä 27 minuutin aikana. Väätänen puolestaan urakoi lähes koko ottelun ajan viimeistellen joukkueelleen yhdeksän pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä sekä kaksi riistoa 36 minuutissa.

Havaijilla pelattu kiitospäivän viikonlopun Rainbow Wahine Showdown-turnaus päättyi Elina Koskimiehen ja Americanin osalta kahteen tappioon. Lauantain ottelussa Stanford oli parempi luvuin 49-71 (23-30). Koskimies heitti varmoin ottein joukkueelleen 13 pistettä, nappasi kolme levypalloa ja tarjoili yhden syötön 33 peliminuutin aikana.

Päätöspäivän ottelussa Koskimiehen urakoimat 14 pistettä ja viisi levypalloa 35 minuutissa eivät riittäneen kantamaan Americania voittoon, vaan floridalaisjoukkue FGCU vei kamppailun nimiinsä 90-71 (49-38).

Challenge in Music City-turnauksen toisessa ottelussa Hofstra sai vastaansa tappiottoman Maristin eikä pystynyt katkaisemaan tämän voittoputkea, vaan joutui taipumaan lukemin 57-71 (27-35). Marianne Kalin ylsi 22 minuutissa 10 pisteeseen ja keräili lisäksi kolme levypalloa, jakoi kaksi syöttöä sekä riisti ja torjui kerran. Kalinin tapaan aloituskentälliseen kuulunut Sandra Karsten pussitti 15 minuutissa kaksi pistettä.

Hofstra päätti turnauksen voitokkaasti kaatamalla viimeisessä ottelussa Stetsonin niukasti 50-53 (23-34). Kalin nosti joukkueelleen viisi pistettä, kauhoi neljä levypalloa sekä syötti, torjui ja riisti kerran 22 peliminuutissa. Karsten kirjautti neljässä minuutissa yhden syöttöpisteen.

Nina Augustinin Robert Morris kohtasi LMU Thanksgiving Classicin päätöspäivänä isäntäjoukkue Loyola-Marymountin, joka otti vahvan lopun ansiosta ottelussa voiton numeroin 53-61 (33-29). Augustin upotti itse viisi pistettä ja tarjoili lisäksi neljä korisyöttöä. 21 peliminuutin aikana Augustin ehti myös riistää kolmesti, torjua kerran sekä voittaa yhden levypallon.

Manhattan kärsi harmittavan niukan 58-56 (30-31) -tappion ottelussa Detroit Mercya vastaan. Tuuli Menna kuului joukkueensa työmyyriin huhkimalla kentällä 37 minuuttia ja viimeistellen yhdeksän pistettä, huimat 12 levypalloa, yhden syötön sekä kaksi pallonriistoa. Sini Mäkelä jäi neljän peliminuutin aikana ilman tilastomerkintöjä.

Ninnin Salmen Northern Illinois joutui taipumaan viiden ottelun voittoputkessa ratsastavalle Indianalle vieraskentällä lukemin 73-91 (42-41). Salmi merkkautti 11 minuutin aikana itselleen yhden onnistuneen kolmosen sekä kaksi levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.