Naisten koripallomaajoukkue taipui tiistaina Kaunasissa isokokoiselle Liettuan universiadijoukkueelle 76-61 (37-27).

Suomi oli läpi ensimmäisen puoliajan ongelmissa pää edellä hyökkäyslevypalloihin rymistelevien fyysisten liettualaisten kanssa, eikä Naarassudet-konkari Krista Grossin loukkaantuminen kuuden peliminuutin jälkeen auttanut asiaa.

Liettualaiset karkasivat puoliajan jälkeen yli kymmenen pisteen johtoon, jonka Naarassudet kirivät parhaimmillaan kuuteen pisteeseen 39-45 10-0-juoksulla. Kotijoukkue lähti kuitenkin päätösneljänneksellä omille teilleen.

– Meillä oli ongelmia saada palloa liikkeelle, jouduimme ottamaan pomppuja taaksepäin ja olimme huonossa rytmissä hyökkäyspäässä noin 25 minuuttia. Puolustuspäässä isoin teesi oli aktiivinen levypallopelaaminen, jota korostimme perhanasti, mutta sen kanssa olimme liemessä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Suomen onnistujiin kuului Anissa Pounds (5/0/3 syöttöä), jonka pelinrakentamisesta pääsivät nauttimaan isot pelaajat Helmi Tulonen (16/2) ja Annika Holopainen (12/5).

– Anissa pelasi pointtia ja pisti palloa liikkeelle. Sitä kautta meidän isot Helmi ja Annika pääsivät tekemään tuhojaan, Salminen kertoi.

Tulosen ja Holopaisen lisäksi Suomen pisteistä vastasi Roosa Lehtoranta, joka nakutti 12 pistettä ja noukki 4 levypalloa. Onnistujiin kuului myös Sara Rokkanen (2/1/3 riistoa).

– Nuoria onnistujia. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Salminen kehui.

Suomi kohtaa Liettuan universiadijoukkueen uudestaan keskiviikkona Kaunasissa kello 19:00.