Hallitseva naisten koripallon Suomen mestari Peli-Karhut on kiinnittänyt takalinjoilleen Naisten Korisliigan kaikkien aikojen parhaisiin puolustajiin lukeutuvan Minna Stenin.

190-senttinen, 30-vuotias ja 76 naisten maaottelua pelannut Sten edusti viime kaudella Forssan Alkua.

– Valitsin PeKan, koska olen kuullut organisaatiosta ja valmennuksesta pelkkää hyvää, ja Kotka on kaupunkina mukana paikka. PeKa on varsinkin 2010-luvulla ollut erittäin menestyksekäs seura, ja pitkäjänteinen menestys kertoo siitä, että asiat hoidetaan hyvin, Sten kommentoi Peli-Karhujen tiedotteessa.

Sten viimeisteli viime kaudella Forssan Alulle 10,5 pistettä ja 6,8 levypalloa peliä kohden.

– Hienoa, että maajoukkuetason pelaajilla on kiinnostusta tulla Kotkaan. Minna on todella hyvä sisäpelaajien puolustaja ja hyökkäyspäässä erittäin monipuolinen, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä kiittelee.

Sten on pitkällä urallaan pelannut kaksi kautta yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa (LIU-Brooklyn 2006-08), jonka lisäksi hän on edustanut Suomen pääsarjatasolla Turun Rientoa, Forssan Alkua, Lappeenrannan Catzia ja jyväskyläläistä HoNsUa. Stenillä on palkintokaapissaan yksi SM-kulta (2010), yksi SM-hopea (2009) ja yksi Suomen Cupin hopea (2011).

Sten on nimetty Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi vuosina 2013 ja 2014. Sten on Naisten Korisliigan kaikkien aikojen blokkiykkönen.

Ammattilaiskokemusta ulkomailta Stenillä on Saksan Bundesliigan Avenirista kaudelta 2016-17. Naisten maajoukkueessa Sten on pelannut 76 ottelua 5,3 pisteen keskiarvolla.

Peli-Karhuilla on voimassa sopimukset kaudesta 2018-19 Stenin, Laura Lehtorannan, Reetta Tulkin, Noora Järvikankaan, Ellen Järvisen ja Ashli Paynen kanssa.