Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

Paris Basketball oli voittanut ensimmäisen pelin kotikentällään 77-64 ja finaalisarja oli perjantaina ensimmäistä kertaa katkolla. Paris Basketball ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan otti 89-81 (43-46)-voiton. Jantunen säkenöi finaalissa 15 pisteen, levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Jantunen sai finaalissa vastuuta 25,5 minuutin ajan keräten kolmanneksi eniten peliminuutteja.

Pokaali oli pariisilaisseuralle jo kauden toinen, sillä aiemmin se ehti juhlia Ranskan Leaders Cupin voittoa. Samalla Jantusesta tuli toinen EuroCupin voittanut suomalaispelaaja. Aiemmin pyttyä on päässyt nostamaan Petteri Koponen vuonna 2015 pelatessaan Himkin joukkueessa. Tuomas Iisalosta tuli ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka on voittanut kilpailun. Viime vuonna hän johdatti Bonnin Mestarien liigan voittajaksi.

Paris Basketball oli kilpailun ylivoimaisesti paras joukkue ja samalla EuroCupin historian dominoivin joukkue. Se hävisi uskomattomasti vain yhden ottelun koko kauden aikana ja sen pistekeskiarvo sekä hyökkäystehokkuus olivat historian korkeimmat. Iisalo palkittiinkin aiemmin EuroCupin vuoden valmentajana.

Lähde: Basket.fi