EuroCupissa lohkovoittonsa jo varmistanut Paris Basketball jatkoi voittojen tiellä kaatamalla Joventut Badalonan 89-82 (41-35). Mikael Jantunen teki jälleen takuuvarmaa työtä 10 pisteen ja kolmen levypallon tilastomerkinnöillä. EuroCupin runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja lohkovoittajana Paris Basketball on varmistanut jo paikkansa puolivälierissä.

Oman lohkonsa kärkipaikan lisäksi Tuomas Iisalon luotsaama joukkue on tiukasti kiinni runkosarjan parhaan joukkueen asemassa myös toinen lohko huomioon ottaen. Se varmistaisi Paris Basketballille kotiedun pudotuspelien loppuun saakka.

Sasu Salin oli sivussa Teneriffan kokoonpanosta, kun Mestarien liigassa starttasivat 16 parhaan joukkueen jatkolohkot. Salinin poissaolosta huolimatta espanjalaisjoukkue haki Turkista voiton kaatamalla Karsiyakan jatkoajan jälkeen 106-97 (37-41, 89-89).

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg aloitti kohdatessaan tutun joukkueen matkatessaan Cholet’n vieraaksi. Strasbourg johti jo parhaimmillaan 16 pisteellä, mutta Cholet kiri 98-93 (44-52)-voittoon.

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna joutui tunnustamaan Fenerbahcen tällä kertaa paremmakseen 75-88 (47-52). Bologna jatkaa Euroliigassa kolmantena.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond hävisi kotonaan Poitiersille 78-84 (31-38). Seppälä ajoi omiensa asiaa kuudella pisteellä, levypallolla ja kolmella syötöllä. Saint-Chamond on sarjassa yhdeksäntenä.

Perttu Blomgren pääsi juhlimaan Slovenian liigassa voittoa, kun Domzale kukisti Sentjurin 85-75 (45-35). Blomberg avitti joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Domzale on sarjassa toisena.

Islannin liigassa Osku Heinosen Haukar pääsi pitkästä aikaa voiton makuun, kun se kaatoi Hamarin 88-87 (44-48). Heinonen pussitti joukkueelleen 14 pistettä ja saalisti lisäksi kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Ville Tahvanaisen Alftanes jäi Njardvikin jalkoihin hävitessään 51-89 (33-36). Tahvanaisen tilastoriville kirjattiin viisi pistettä ja kolme levypalloa.

Antti Kanervon 10 pistettä eivät puolestaan riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon Keflavikin vieraana, vaan taipui 97-89 (43-50). Kanervon tilastot täyttyivät myös levypallolla ja kolmella syötöllä.

Alftanes on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, Stjarnan kahdeksantena ja Haukar kymmenentenä.

Lähde: Basket.fi