Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Mikael Jantunen palasi Utahin kokoonpanoon Susijengin EM-karsintojen jälkeen ensimmäistä kertaa, kun Utah voitti Southern Californian. Jesper Granlund tykitti 10 pistettä, kun Longwood yllätti Big South -konferenssin lopputurnauksessa UNC Ashevillen.

Jantunen ja Utah voittivat valtakunnallisesti 19. rankatun Southern Californian 61-71 (29-27) Pac-12-konferenssissa. Utahille kyseessä oli ensimmäinen voitto rankatusta joukkueesta yli kolmeen vuoteen.

Jantunen pelasi peräti 33 minuuttia aloitusviisikossa ja keräsi nimiinsä kuusi pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä. Jantuselta jäi neljä Utahin peliä sivuun, kun hän edusti Suomea helmikuun EM-karsintaikkunassa.

Jesper Granlund ja Longwood vastasivat yllätysvoitosta Big South -konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä, kun Longwood kaatoi UNC Ashevillen 77-61 (43-33) ja eteni toista kertaa yliopistohistoriassaan konferenssin välieriin.

Granlund oli yksi Longwoodin voiton avaimista tilastoiden kymmenen pistettä, viisi levypalloa, yhden riiston ja torjunnan 24 minuutissa aloitusviisikossa.

Longwood kohtaa torstaina välierissä Winthropin.

Atlantic 10 -konferenssissa Mustapha Amzil ja Dayton voittivat St. Bonaventuren niukasti 55-52 (26-27). Amzil tuli toista kertaa tulokaskaudellaan peliin penkiltä ja tilastoi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön 18 minuutissa. Amzil säkitti heittonsa puhtaasti: kakkoset 2/2, kolmoset 1/1 ja vapaaheitot 2/2.

Ville Tahvanaisen edustama Bradley jatkoi voitot Missouri Valley -konferenssissa Draken kanssa viikonloppuna. Perjantaina Drake voitti loppulukemin 80-71 (41-31). Tahvanainen tilastoi kymmenen pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä 31 minuutissa.

Lauantaina Bradley pääsi maksamaan kalavelkoja päihittämällä Draken 61-67 (24-29). Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Missouri Valley -konferenssin lopputurnaus alkaa Bradleyn osalta torstaina, jolloin joukkue kohtaa Southern Illinoisin.

Hannes Pöllä oli oivassa vireessä, kun UT Martin voitti Ohio Valley -konferenssin runkosarjan päättäneessä pelissä Eastern Illinoisin 73-68 (33-40). UT Martin nousi 13 pisteen takaa voittoon ottelussa, joka jäi UT Martinin viimeiseksi, koska joukkue ei päässyt konferenssin lopputurnaukseen.

Seniorivuottaan pelaava Pöllä tilastoi makeat 13 pistettä ja kuusi levypalloa 22 minuutissa. Kakkosensa 6/7 heittäneelle Pöllälle pistelukema oli hänen yliopistouransa korkein.

Pöllä pelasi kaudella UT Martinin riveissä 16 ottelua 4,2 pisteen ja 2,8 levypallon keskiarvoilla.

Andre Gustavsonin edustama Richmond hävisi perjantaina ja maanantaina ottelut Atlantic 10 -konferenssissa. Perjantaina Saint Louis veti pidemmän korren loppulukemin 67-72 (24-33). Gustavson tilastoi kolme pistettä, yhden levypallon, syötön ja torjunnan 14 minuutissa.

Atlantic 10 -konferenssin runkosarjan viimeisessä ottelussa Richmond hävisi niukasti maanantaina, kun Saint Joseph’s oli parempi 76-73 (34-25). Gustavson keräsi nimiinsä viisi pistettä, kaksi pistettä, yhden syötön ja torjunnan 23 minuutissa.

Tappiolla Richmond putosi Atlantic 10:n kahdeksannelle sijalle. Lopputurnauksessa Richmond kohtaa yhdeksännellä sijalla olevan Duquesnen torstaina.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly kärsivät viikonloppuna kaksi tappiota UC Davisille Big West -konferenssissa. Perjantaina UC Davis päihitti Cal Polyn 61-69 (34-25). Jaakkola väänsi parketilla 20 minuuttia, joiden aikana hän saalisti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja peräti kolme torjuntaa.

Cal Poly tilastoi peräti 13 torjuntaa, mikä on Cal Polyn historian korkein lukema.

Lauantaina Cal Polyn ja UC Davisin vääntö meni ylitöiksi, kun UC Davis selvisi voittajaksi vasta jatkoajan jälkeen 68-66 (32-26, 66-66). Jaakkola tilastoi yhden pisteen, kaksi levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa 12 minuutissa.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee antoivat liialti hyökkäyslevypalloja Auburnille, joka vei ottelun 72-77 (30-34). Nkamhoua kirjasi itselleen levypallon ja torjunnan neljässä peliminuutissa, mutta jäi pisteittä.

Lähde: Basket.fi