Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas eteni välieriin Kauhajoen Karhua vastaan voittamalla Tampereen Pyrinnön puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0.

Ottelusarjasta finaaliin selvinnyt joukkue saa vastaansa voittajan Joensuun Katajan ja Helsinki Seagullsin välienselvittelystä. Korisliigan tämän kauden kärjen tasaisuudesta kertoo paljon se, että runkosarjan voittanut ja puolivälierät puhtaalla pelillä hoitanut Vilpas ei tästä kaikesta huolimatta ole millään tavalla selkeä suosikki Pantterin nostajaksi.

Neljän vahvan joukkueen joukosta selkeän mestarisuosikin jalustalle nostaminen olisi joka tapauksessa vaikeaa, mutta entistä vaikeamman tilanteesta tekee Seagullsin ja Katajan kauden aikana nähty paras iskukyky. Teemu Rannikon johtama Kataja ja Antto Nikkarisen sekä ”Junnu” Leen miehittämä Seagulls ovat kumpikin olleet tällä kaudella ”sarjan kuumimman joukkueen” tittelin haltijoita. Karhulla on myös sanansa sanottavana, kauhajokisten voitettua Seagullsin kertaalleen ja Katajan kolmesti runkosarjan aikana.

– Se ei yllätä minua, ettemme ole suosikkeja mestareiksi. Olen melko varma, ettei meitä veikattu runkosarjankaan voittajiksi, Vilppaan Juwan Staten muistuttaa Koripalloliiton sivuilla.

– Olemme tehneet läpi kauden loistavaa työtä joukkueen ulkopuolisten asioiden ja mielipiteiden ulos sulkemisessa, sekä omaan tekemiseemme keskittymisessä. Emme kiinnitä huomiota siihen mitä meistä sanotaan tai kirjoitetaan, koska ne jutut eivät vaikuta pelaamiseemme, Staten painottaa.

Lähde: Basket.fi