Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut vahvasti ja Susijengin luottomies on parantanut peliään jatkuvasti.

Oviedo lähti hyvin menneen viime kauden jälkeen suurin odotuksin tähän kauteen, mutta alkukausi oli tuskainen ja tappiot seurasivat toisiaan. Pelaajavaihdokset ovat olleet omalta osaltaan kääntämässä Oviedon kurssia. Joukkueella on nyt kaksi peräkkäistä voittoa.

– Meillä oli vähän vaikea alkukausi. Valmistautumiskausi oli rikkonainen muun muassa loukkaantumisten takia ja paketin sekä dynamiikan kanssa oli paljon tekemistä. Kausi alkoi meille aika nopeasti eivätkä palaset loksahtaneet kohdilleen. Jouduimme vaihtamaan kolme pelaajaa ja kaksi uutta tuli tilalle. He ovat tuoneet mukanaan uutta energia ja tekemistä ihan harjoituksista lähtien ja nyt meillä on ihan erilainen ilme sekä tekemisen meininki. Onneksi sarjakautta on vielä paljon jäljellä, Nuutinen toteaa Basket.fin haastattelussa.

Sentterinä pelaaminen on ainakin tilastojen valossa sopinut Nuutiselle, sillä kahdessa edellisessä pelissä Kaarinan Ura Basketin kasvatti on heittänyt 20 pistettä. Alkukauden tilastokeskiarvot näyttävät Nuutisen osalta 10,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

Nuutisen viime kausi loppui lyhyeen, kun hän ehti pelata vain yhdeksän ottelua, jonka jälkeen pitkä loukkaantuminen pilasi hänen loppukautensa. Nyt hän on päässyt ahertamaan terveenä koko alkukauden ja ollut isossa roolissa joukkueessa.

– Täytyy koputtaa puuta. Olen ollut terveenä mukana jokaisissa harjoituksissa ja pelissä. Nyt näyttää, että olemme oikealla raiteella ja menemme hyvillä fiiliksillä eteenpäin. Olen pelannut tällä kaudella montaa pelipaikkaa ja kopissa yritän olla aina verbaalisesti läsnä. Muuten rooli on pysynyt aika samana viime kauteen verrattuna, lähes 29 minuutin keskiarvolla ahertava Nuutinen valottaa.

 

Lähde: Basket.fi