Vaikka nimi selässä ei nyt ihan nappiin mennyt, niin ihan kauhean epäselväksi tuskin jäi kellekkään, kuka kentän paras pelaaja oli.

Lauri Markkanen keräsi debyytissään 14 pistettä ja 8 levypalloa – joukkueensa kovimmat saldot molemmissa kategorioissa – mutta paljon oleellisempaa oli nähdä, miten sulavan näköistä Markkasen pelaaminen oli tällä tasolla. Niinhän se vain on, että hyvät pelaajat saavat pelin näyttämään helpolta.

Tämä kaikki siitä huolimatta, että Markkanen oli läpi viikon treenannut vain 4 –paikalta, mutta ennen peliä tulikin komennus, että hän starttaa sentterinä. No, Laurihan sopeutuu kyllä.

Kehitettävää tottakai löytyy. Pelin fyysisyys vaatii tietenkin tottumista ja varmasti myös nuoren herran voimakehitys on vielä kesken. Muutama levypallo lisää olisi ehdottomasti voinut tarttua.

Markkasen debyytistä saa erittäin mielyttävän highlight –pätkän kasaan: Kaksi donkkia ja kaksi kolmosta, joista jälkimmäinen säkkiin virheestä huolimatta. Mutta se mikä teki jenkkimediaan suurimman vaikutuksen oli Laurin korkea pelikäsitys ja peliäly. Meille suomalaisille tämä nyt ei tosin mikään yllätys varmasti ollut.

Katsomosta päin ilahduttavin piirre Laurissa oli hänen kannustaminen joukkuetovereilleen niiden muutaman huilin aikana, mitä ottelussa Markkaselle irtosi. 212 senttinen nuori mies oli aina vähintään toisena nousemassa vaihtopenkistä ja tuulettelemassa omiensa onnistumisia.

Tästä on todella hyvä jatkaa. Ehkä maanantaina jopa oikea nimi selässä.

Lauri oli aamulla hotellissa paidan saanut ja painovirheen huomannut. Itse asiassa sama painovirhe löytyi myös pukukopista Laurin paikan kohdalta. #YouHadOneJob
Bulls sai lopulta toiselle puoliajalle Markkaselle ”oikean” paidan tehtyä, mutta kun ensimmäinen puoliaika oli sen verran hyvin sujunut, päätti Lauri jatkaa pelin loppuun Markkenanilla.

Pelin jälkeen Markkanen keräsi ylivoimaisesti suurimman mediahuomion. Ja sai myös Mark Cubanin huomion: Miljardööri heitti femmat ja vaihtoi muutaman sanan Laurin kanssa, ennen kun päästi nuoren miehen median hampaisiin.

Markkanenhan oli myös Dallas Maverickseille tehnyt try-outin ennen dräftiä. Mavericks valitsi kuitenkin dräftissä vasta yhdeksäntenä, eikä Lauri (tietenkään) ollut sillon enää tarjolla.

Haastatteluiden jälkeen tuttu rutiini: Nimikirjoitusten jako nuorille faneille ja siitä Chipotleen. Ihan kelvollinen kokonaisuus tälle iltapäivälle.

Kristian Palotie