Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa häkellyttävää kautta pelaava Lotta-Maj Lahtinen oli jälleen liekeissä, kun Georgia Tech haastoi valtakunnallisesti kolmanneksi rankatun NC Staten. Lahtinen säkitti uudeksi piste-ennätyksekseen 30 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

NC State piti 84-75 (54-25) -voitolla paikkansa ACC:n sarjataulukon kärjessä, kun Georgia Techin loppukiriltä loppui aika kellosta. Erinomaisesti ensimmäisen puoliajan heittänyt NC State onnistui keräämään puoliaikaan mennessä johtoaseman, josta se ei enää luopunut.

Lahtinen pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa 30 pistettä, 11 levypalloa, yhden syötön ja kolme riistoa. Lahtinen heitti pelitilanneheittonsa 10/23, joista kolmoset 3/8. Vapaaheittonsa yhdeksän kertaa rikottu Lahtinen pussitti 7/8.

Georgia Tech on pelannut nyt kolme ACC-ottelua, joista joukkue on voittanut kaksi.

Conference USA:ssa Elina Ariken edustama UTEP aloitti konferenssipelit kahdella voitolla, kun UTEP voitti perjantaina ja lauantaina Southern Missin. Perjantaina Southern Miss kaatui loppunumeroin 65-83 (30-38). Arike pelasi aloitusviisikossa yhdeksän minuuttia keräten nimiinsä kuusi pistettä ja kolme levypalloa.

Lauantaina UTEP sai pidettyä johtonsa loppuun asti ja nappasi 72-74 (33-40) -voiton Southern Missin loppukiristä huolimatta. Arike pelasi tällä kertaa viisikossa 18 minuuttia heittäen kolme pistettä ja keräten kolme levypalloa.

Sara Bejedi ja Florida State voittivat ACC:n ottelussa Virginia Techin 73-63 (37-31). Bejedi pelasi vajaat viisitoista minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Horizon League -konferenssissa Nina Augustinin edustama Robert Morris kärsi kaksi tappiota konferenssin hallitsevalle mestarille IUPUI:lle. Perjantaina IUPUI veti pidemmän korren loppulukemin 71-49 (52-26). Augustin oli tuttuun tapaan viisikossa tilastoiden yhdeksän pistettä, kaksi syöttöä, yhden riiston ja torjunnan 19 minuutissa.

Lauantaina IUPUI oli toistamiseen parempi; tällä kertaa loppunumeroin 74-53 (46-24). Augustin kirjasi itselleen kolme pistettä, viisi levypalloa, yhden syötön ja riiston 24 peliminuutissa.

Marika Korpinen ja Robert Morris kärsivät selkeän 32-62 (11-32) -tappion Fordhamille. Korpinen oli joukkueensa paras pistenainen 10 pistellä, viidellä levypallolla ja yhdellä riistolla 33 minuutissa.

MAAC:ssä Saint Peter’s kaatui kahdesti Sini Mäkelän ja Manhattan Collegen käsittelyssä viikonloppuna. Perjantaina Manhattan College voitti 46-71 (19-30). Mäkelä pelasi 14 minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, yhden levypallon ja torjunnan.

Lauantaina Manhattan College uusi voittonsa loppulukemin 55-69 (31-30). Mäkelä sai peliaikaa 15 minuuttia pussittaen kuusi pistettä, napsien kolme levypalloa, jakaen neljä syöttöä ja riistäen kerran.

WCC:ssä Kia Vaalavirran edustama San Francisco hävisi San Diegolle 54-61 (32-34). Vaalavirta heitti yhden pisteen yhdeksässä peliminuutissa.