Lauri Markkasen uskomaton helmikuu sai jatkoa jälleen yhdellä hurjalla 26 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla, kun Chicago Bullsin kolmen ottelun voittoputki katkesi NBA:ssa Milwaukee Bucksin käsittelyssä 117-106.

Avausneljänneksen Bulls näytti lähtevän menojaan, kun Markkasen tulikuuma heittokäsi johdatti kotijoukkueen 25-38-johtoon ensimmäiseen 12 minuuttiin. Toisella neljänneksellä koko NBA:n parhaalla rekordilla pelaava Bucks nappasi kuitenkin hallinnan eikä sitä enää hellittänyt.

Yhdeksännen tupla-tuplansa viimeisestä yhdestätoista ottelusta kerännyt Markkanen pelasi vajaat 36 minuuttia, joiden aikana hän heitti pelitilanneheittonsa 11/22, kolmosensa 2/6 ja vapaaheittonsa 2/2. 26 pisteen ja 12 levypallon lisäksi suomalainen kokosi tilastosarakkeeseensa kolme syöttöä ja yhden riiston.

– Lauri on mukana niin monessa tilanteessa ja pallo löytää hänet. Hän on iso osa sitä, mitä teemme. Hänellä on pallo käsissään paljon, kuten haluamme. Se on meille hyvä asia. Joukkue tiedostaa, että hän on meidän pääasiallinen optio ja toimitamme pallon hänelle, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kertoi Bullsin Twitter-tilillä.

Markkanen sai oivaa taustatukea myös vahvasti pelaavalta Robin Lopezilta, joka väänsi 26 pistettä. Ilman kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpoa pelanneen Bucksin voiton takuumiehet olivat Khris Middleton (22/4) ja Malcolm Brogdon (22/2/5 syöttöä).

Bulls pelaa seuraavan kerran keskiviikon ja torstain välisenä yönä Memphis Grizzliesiä vastaan.

Lähde: Koripalloliiton sivut.