Lauri Markkanen Yle Urheilulle: ”Tuntuu aika oudolta, että nuo kaverit edes tietävät kuka minä olen”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen on antanut Yle Urheilulle kattavan haastattelun, jossa hän kertaa mietteitään ensimmäisestä kaudestaan NBA:ssa.

20-vuotiaan Lauri Markkasen tulokaskausi Chicago Bullsin paidassa on ohi ja millainen se on ollutkaan. Nuori keskisuomalainen on kerännyt hurjan määrän mediatilaa, ylistyssanoja ja lukemattomia klippejä sarjan highlight-videoihin.

Meno olisi voinut jatkua pidemmällekin kevääseen, mutta Bullsin pelit päättyivät odotetusti runkosarjaan.

– Joukkueena meillä ei sujunut niin hyvin kuin olisi toivonut. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että olen päässyt pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Pelaaminen on keskimäärin mukavampaa kuin harjoitteleminen. Nyt on saanut pelata ja se on mukava juttu, Markkanen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Hauskaa on ollut, mutta tästä se työnteko vasta alkaa, jatkaa Markkanen ja viittaa kovaan harjoitusrupeamaan, joka alkaa lyhyen loman jälkeen.

Kuten todettua, nuori suomalainen ei ole jäänyt huomaamatta – edes sarjan suurimmilta tähdiltä. LeBron Jamesin, Stephen Curryn ja kumppaneiden kehut saivat hänet jopa hämmentyneeksi.

– Tuntuu aika oudolta, että nuo kaverit edes tietävät kuka minä olen.

– Kehut tuntuvat totta kai hyvältä, mutta en anna niiden vaikuttaa millään tavalla. Kentällä kilpailemme toisiamme vastaan. Me yritämme voittaa ja niiden joukkueet pyrkivät tekemään saman meille.

Lähde: Yle Urheilu